Επικροτεί τη χρηματοδότηση του Σικιαριδείου από την Περιφέρεια ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Επικροτεί τη χρηματοδότηση του Σικιαριδείου από την Περιφέρεια ο Γ. Πατούλης

Επικροτεί την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να χρηματοδοτήσει από το ΠΕΠ – Αττικής τη λειτουργία του Σικιαρίδειου Ιδρύματος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του τονίζει:

«Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να χρηματοδοτήσει με πόρους από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική 2014 – 2020”, ως Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων ΑμεΑ, τη λειτουργία του Σικιαρίδειου, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Γι’ αυτό και την επικροτώ.

»Ασφαλώς θα μπορούσαμε να μην είχαμε φτάσει στο σημείο να κάνουν οι εργαζόμενοι επίσχεση εργασίας, για να δοθεί η λύση αυτή. Την ευθύνη για την αναταραχή που δημιουργήθηκε τη φέρει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, που δεν χρηματοδότησε το Σικιαρίδειο. Όμως, και η Περιφέρεια Αττικής θα μπορούσε να είχε δράσει γρηγορότερα, πριν φτάσει ο κόμπος στο χτένι, αν είχε πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση σε καταλληλότερο χρόνο. Αυτό άλλωστε επισήμανα στη δήλωση που έκανα πριν μερικές ημέρες, όταν κάλεσα τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής να αναλάβει η Περιφέρεια τις ευθύνες της, αντί να εξαντλεί τις κινήσεις της στην έκδοση ανακοινώσεων σε βάρος της υπουργού Εργασίας.

»Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι η επισήμανσή μου αυτή συνέβαλε ώστε να ληφθεί τελικά μια απόφαση με την οποία θα δοθεί λύση στη λειτουργία του Σικιαρίδειου για τα επόμενα τρία χρόνια. Επιτέλους τα χρήματα της Αυτοδιοίκησης πιάνουν τόπο, αφού θα συμβάλλουν στη διασφάλιση της λειτουργίας μιας απαραίτητης κοινωνικής δομής που καλύπτει τις ανάγκες δεκάδων παιδιών με νοητική στέρηση.

»Αυτός είναι ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης άλλωστε, να βρισκόμαστε στο πλευρό των πολιτών που μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet