Πρωτομαγιά στην Πύρνα
Κοινωνία

Πρωτομαγιά στην Πύρνα

Η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης και το ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης οργανώνουν γιορτή για την Πρωτομαγιά τη Δευτέρα 1η Μαΐου στην όμορφη παραποτάμια περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα Πύρνας.

Πρόκειται για περιοχή υψηλού φυσικού κάλλους, με μεγάλη οικολογική και περιβαλλοντική σημασία για την ευρύτερη περιοχή.

Η πρωτομαγιάτικη γιορτή περιλαμβάνει:

  • Γλέντι με μουσική και χορό.
  • Κατασκευή μαγιάτικων στεφανιών.
  • Γνωριμία με την περιοχή (για όσους ενδιαφέρονται και επίσκεψη στον καταρράκτη της Πύρνας).

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, και οι συνδιοργανωτές Κίνηση Πολιτών, προσκαλούν τους πολίτες να φτιάξουν όλοι μαζί στεφάνια, να γνωρίσουν το φυσικό κάλος της περιοχής, αλλά και το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα σε έναν χώρο που αξίζει την προσοχή όλων, προσφέρεται ευρύτερα για περιπατητικές διαδρομές, ενώ στόχος είναι να μετατραπεί σταδιακά σε οργανωμένο τόπο αναψυχής και περιπάτου. Οι πιο τολμηροί… του πρωτομαγιάτικου πικ νικ, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τη φυσική ομορφιά του καταρράκτη του ρέματος της Πύρνας.

Οι διοργανωτές περιμένουν τους πολίτες, μετά τις συγκεντρώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς, στις 12:00 μ.μ., με τα φαγητά τους, για να γλεντήσουν όλοι μαζί στην όμορφη αυτή παραποτάμια περιοχή, για την οποία η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης επιδιώκει σταδιακά σε μετατροπή της σε οργανωμένο πάρκο αναψυχής και περιπάτου.

Το ΠΕΑΠ προσφέρει τη διαμόρφωση του χώρου με τραπέζια και καρέκλες, την ηχητική κάλυψη της πρωτομαγιάτικης γιορτής, αναψυκτικά και νερά.

Τα λουλούδια με τα οποία θα κατασκευαστούν τα μαγιάτικα στεφάνια είναι ευγενική προσφορά της «Φυτοκηπευτικής Αικατερίνη Σιέττου», τα αναψυκτικά και τα νερά της εταιρείας «Αφοί Κων. Λουγιάκη Ο.Ε.», ενώ μέλη της Κίνησης Πολιτών θα δείξουν στους παρευρισκόμενους πώς να κατασκευάσουν στεφάνια.

Καλούνται λοιπόν όλοι οι πολίτες από τη Λυκόβρυση – Πεύκη, αλλά και από τους όμορους δήμους, να συμμετέχουν στην πρωτομαγιάτικη αυτή γιορτή, την προσεχή Δευτέρα 1η Μαΐου, μετά τις 12:00 μ.μ., στον Άγιο Σπυρίδωνα Πύρνας στο τέρμα των οδών Χαλκίδος – Γοργοποτάμου και πίσω από τα θερμοκήπια Μουντάνου – Τοσίτσιο Ιδρυμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet