Δ. Κωνστάντος: Δυσβάσταχτα για τις οικογένειες τα τροφεία των Παιδ. Σταθμών
Κοινωνία

Δ. Κωνστάντος: Δυσβάσταχτα για τις οικογένειες τα τροφεία των Παιδ. Σταθμών

Κενές είναι 70 θέσεις νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και στο 78% η πληρότητα, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Δημήτρης Κωνστάντος.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- τονίζει ότι τροφεία παραμένουν «αμετάβλητα και δυσβάσταχτα για τις οικογένειες».

Ακολουθεί η σχετική δήλωση:

Στη συνεδρίαση της Τρίτης 25 Απριλίου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΙΠΑΠ, νομικό πρόσωπο του Δήμου στο οποίο ανήκει η ευθύνη των παιδικών σταθμών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη διατήρηση των τροφείων στα ίδια επίπεδα, αμετάβλητα και για τη νέα περίοδο 2017-2018. Δυστυχώς, η διοίκηση απέρριψε και αγνόησε όλα τα εύλογα, τεκμηριωμένα και σύμφωνα με τη διαρκώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση επιχειρήματα, διατηρώντας το δυσβάσταχτο οικονομικό άλγος για τις οικογένειες με μικρά παιδιά, αναιρώντας και διαψεύδοντας στην πράξη τις επικοινωνιακές, κενές περιεχομένου, διακηρύξεις περί κοινωνικής πολιτικής και ευαισθησίας.

Αρνήθηκε ακόμα και την απαλλαγή σε ποσοστό 100% των τροφείων σε οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ που πρότεινε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Νηπίων. Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε για το 2017 αυξημένη χρηματοδότηση στο ΚΟΙΠΑΠ σε ποσοστό +180% για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, εγκρίνοντας 360.000 ευρώ τακτική χρηματοδότηση (έναντι 200.000 ευρώ το 2016) και 200.000 ευρώ έκτακτη χρηματοδότηση, δεσμεύοντας μέχρι σήμερα συνολικά 560.000 ευρώ, αύξηση 360.000 ευρώ σε σχέση με το 2016!

Ωστόσο στη συζήτηση που αναπτύχθηκε για το θέμα των τροφείων αποκαλύφθηκε και μια δυσάρεστη αλήθεια για τη σημερινή εικόνα των παιδικών σταθμών. Όπως επίσημα ειπώθηκε από τη νέα πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ, κα Άννα Ασπραδάκη, υπάρχουν 70 κενές θέσεις για νήπια με την πληρότητα των παιδικών σταθμών να είναι μόλις 78%! Χαμηλή πληρότητα που συναρτάται άμεσα με τα εξαιρετικά υψηλά τροφεία σε σχέση με όμορους Δήμους και τη συνακόλουθη λογική φυγή των οικογενειών, συμπολιτών μας, σε αναζήτηση πιο οικονομικών λύσεων χωρίς εκπτώσεις φυσικά στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Το προσωπικό που απασχολείται στους παιδικούς σταθμούς αντιστοιχεί σε πληρότητα 100% όπως, επίσης, αναφέρθηκε στη διαλογική ανταλλαγή απόψεων για το θέμα. Επιπρόσθετα τονίστηκε η έλλειψη αναλυτικής μελέτης κόστους ανά νήπιο για την πραγματοποίηση της οποίας είχε δεσμευτεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν έναν χρόνο ο πρώην πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, κ. Αντώνης Τσελέντας, υπόσχεση που αποδείχθηκε κενή περιεχομένου.

Η εμμονή χωρίς βάσιμα, εύλογα, οικονομικά και κοινωνικά αποδεκτά επιχειρήματα της διοίκησης του ΚΟΙΠΑΠ για τη διατήρηση των τροφείων στα σημερινά επίπεδα:

Α. Συνιστά ένα πρόσθετο πλήγμα για τις νέες οικογένειες με μικρά παιδιά.
Β. Εκθέτει δυσάρεστα τον Δήμο ως αρνητικό πρωταθλητή στις χρεώσεις, σε σχέση με ότι συμβαίνει στους υπόλοιπους Δήμους.
Γ. Ενισχύει την τάση διαρροής από τους παιδικούς σταθμούς.
Δ. Αυξάνει την οικονομική ζημιά χωρίς τουλάχιστον ως αντιστάθμισμα να εφαρμόζεται κοινωνική πολιτική.
Ε. Επιβαρύνει από την κακή διαχείριση τους συμπολίτες μας συνολικά, μέσα από τη διαρκή αύξηση της εκροής πολύτιμων οικονομικών πόρων του Δήμου προς το ΚΟΙΠΑΠ.

Ως δημοτική παράταξη επισημαίνουμε και αναδεικνύουμε και πάλι το θέμα των τροφείων αναμένοντας από τη διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ να επανεξετάσει την πολιτική της με πρωταρχικό και βασικό κριτήριο την ουσιαστική διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής προς όφελος των νέων οικογενειών, συμπολιτών μας, με μικρά παιδιά!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet