Σε εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου παχέος εντέρου μετέχει ο Δήμος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Σε εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου παχέος εντέρου μετέχει ο Δήμος Αμαρουσίου

Σε εκστρατεία προληπτικού ελέγχου κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου, την οποία διοργανώνει το ΕΔΔΥΠΠΥ, μετέχει ο Δήμος Αμαρουσίου.

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), μέλος του Δικτύου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανακηρύσσει το 2017 ως Διαδημοτικό Έτος Πρόληψης του Καρκίνου του παχέος εντέρου.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου συμμετέχει ενεργά και σε αυτήν την εκστρατεία και προτρέπει όλους τους δημότες:

1. Να κάνουν τον ετήσιο έλεγχο ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης κοπράνων, αν είναι 50 έως 75 ετών, στα συνεργαζόμενα Διαγνωστικά Κέντρα με τιμή έως 3 ευρώ.
2. Να εγγραφούν στο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας του Δήμου τους για να ενημερώνονται εγκαίρως για την επανεξέτασή τους.
3. Να λάβουν ηλεκτρονικά το ενημερωτικό υλικό κάνοντας «like» στην σελίδα του συνεργαζόμενου διαγνωστικού κέντρου στο facebook, ή μέσω e-mail.
4. Ένας μικρός αριθμός πολιτών (έως 10% του συνόλου των παραπεμπομένων) ανασφάλιστων και απόρων, που έχουν λάβει ειδικό παραπεμπτικό μέσω του Δήμου τους ότι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, θα εξυπηρετείται δωρεάν.

Ο πρόεδρος Δ.Σ. του Δικτύου, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελεί τον κυριότερο θεσμικό φορέα για τη διατήρηση της καλής υγείας των δημοτών, με την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την έγκαιρη διάγνωση. Η νόσος του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου μπορεί να προληφθεί με τον αντίστοιχο προσυμπτωματικό έλεγχο. Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στο προσυμπτωματικό έλεγχο, καθώς η διατήρηση και προαγωγή της υγείας είναι άμεσα συνυφασμένη με την πρόληψη. Το ΚΕΠ Υγείας είναι ανοικτό, σε κάθε διαγνωστικό κέντρο και εργαστήριο που επιθυμεί να συμμετάσχει στην εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου».

Τα συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα στον Δήμο Αμαρουσίου είναι τα ακόλουθα:

  • Βιοϊατρική Κηφισιάς, Κηφισίας 227 (Κτίριο 2), Ανάβρυτα, τηλ. 210 6124592
    Δευτέρα έως Παρασκευή:06:00-22:00, Σάββατο: 06:00-16:00.
  • BIOMEDICIN, Δήμητρος 10-12, Μαρούσι, τηλ. 210 6124931
    Δευτέρα έως Παρασκευή: 6.30 – 22.00, Σάββατο: 7.00 – 15.00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet