Χώρους πρασίνου θα… υιοθετούν οι πολίτες στο Χαλάνδρι
Ποιότητα Ζωής

Χώρους πρασίνου θα… υιοθετούν οι πολίτες στο Χαλάνδρι

Κανονισμός Πρασίνου εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου κατά την τελευταία του συνεδρίαση την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 και, όπως σημειώνει η δημοτική Αρχή, το Χαλάνδρι αναμένεται και με τη δραστική συμβολή των κατοίκων του να μετατραπεί σταδιακά σε μια πιο πράσινη πόλη.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, πέρα από την κατάρτιση καθ΄ εαυτή ενός κανονιστικού πλαισίου για τη συντήρηση και προστασία του πρασίνου στην πόλη, ιδιαίτερη σημασία έχει η εισαγωγή της διάταξης σχετικά με τα κοινωνικά πάρκα. Με την καινοτόμο αυτή ρύθμιση (άρθρο 11) προβλέπεται η δυνατότητα «υιοθέτησης» κοινόχρηστων χώρων πρασίνου από ομάδες πολιτών, που αναλαμβάνουν οικειοθελώς τη φροντίδα τους. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου ενισχύοντας ταυτόχρονα τους κοινωνικούς δεσμούς στην πόλη.

«Επιθυμούμε να εμπνεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να προστατεύσουν το πράσινο, να αναλάβουν αυτή την κοινωνική ευθύνη. Η ιδέα του κοινωνικού πάρκου εμπεριέχει την έννοια της κοινωνίας των πολιτών», υπογράμμισε σχετικά ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, σημείωσε: «Η φροντίδα των πολιτών που θα “υιοθετούν” κοινωνικά πάρκα αφορά αποκλειστικά στην προστασία του πρασίνου και δεν περιλαμβάνει άλλα δικαιώματα ή υποχρεώσεις στους κοινόχρηστους χώρους πλην αυτών που έχουμε όλοι μας. Το ζητούμενο είναι η πόλη να αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία».

Ο Κανονισμός Πρασίνου ρυθμίζει μια σειρά θεμάτων που αφορούν στο πράσινο στον δημόσιο χώρο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet