«Η Κατάρα των Λαβδακιδών» & Θεατρικά Μονόπρακτα από το Θεατρικό Εργαστήρι ΠΕΑΠ
Πολιτισμός

«Η Κατάρα των Λαβδακιδών» & Θεατρικά Μονόπρακτα από το Θεατρικό Εργαστήρι ΠΕΑΠ

Η «Κατάρα των Λαβδακιδών», με αποσπάσματα από τα έργα «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, «Οιδίπους Τύραννος», «Αντιγόνη», «Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή, και «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, αλλά και Θεατρικά Μονόπρακτα των Τ. Ούλιαμς και Α. Τσέχωφ, έχουν την τιμητική τους το Σάββατο 29 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, αλλά και το Θεατρικό Εργαστήρι του ΠΕΑΠ, προσκαλούν το φιλότεχνο κοινό της Λυκόβρυσης – Πεύκης «σε μία βραδιά ανάτασης της ψυχής  στον φωτεινό κόσμο της θεατρικής τέχνης και δημιουργίας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο πρώτο μέρος της θεατρικής βραδιάς «Η Κατάρα των Λαβδακιδών» παίζουν οι Νάγια Βλάχου, Κέλλυ Βουλγαρίδη, Αναστασία Κελένη, Αγγελική Κολιού, Βάσια Λαπατσάνη, Αυγή Μάσχα, Χρυσάνθη Μπεκύρου, Οδυσσέας Παγουλάτος, Βασίλης Παπαπέτρου, Τρισεύγενη Παράσχου, Νίκος Σταμουλακάτος, Γιάννης Τσούτσος.

Σε ό,τι αφορά στα Θεατρικά Μονόπρακτα έχουν ως εξής:

Μονόλογος Μιραντολίνας από τη «Λοκαντιέρα». Παίζει: Μαρία Λιακέα.

  • «Πορτρέτο μιας Μαντόνας» του Τέννεση Ουίλλιαμς. Παίζουν: Ανδρέας Αραπογιάννης, Νίκος Βλάχος, Σοφία Βόκα, Βέφα Παυλίδου, Θοδωρής Σκέμπι.
  • «Η επέτειος» του Άντον Τσέχοφ. Παίζουν: Γιώργος Βενάρδος, Χαρά Καλαντζή, Αναστασία Κελένη, Έλλη-Μαρκέλλα Μαμούνα, Βασίλης Παπαπέτρου.
  • «Χαιρετίσματα από την Μπέρθα» του Τέννεση Ουίλλιαμς. Παίζουν: Ελένη Λέκκα, Ευγενία Παπαγιώργου, Βίλμα Σιελή.

Καλλιτεχνικός διευθυντής Θεατρικού Εργαστηρίου: Νικόλας Μίχας

Καθηγητές: Μαρία Χριστοδούλου, Ντέπη Σακελλαρίου, Ηρακλής Τσουκλείδης, Σταύρος Ψυλλάκης.

Ο δήμαρχος δήλωσε σχετικά με την παράσταση: «Η θεατρική τέχνη δίνει ανάσα στη ψυχή, καθαρίζει το βλέμμα από τις δυσκολίες και τα πάθη της καθημερινότητας και μας βοηθά να κοιτάμε βαθιά μέσα μας και να βελτιωνόμαστε ολοένα και περισσότερο. Αυτό το Σάββατο, 29 Απριλίου, συναντιόμαστε όλοι μαζί στο Πνευματικό Κέντρο της Λυκόβρυσης για να αποχαιρετήσουμε τον Απρίλη με μερικά από τα καλύτερα θεατρικά δρώμενα που έχει να παρουσιάσει ο αρχαιοελληνικός και εκτός συνόρων πολιτισμός και να υποδεχτούμε όλοι με ενότητα την Πρωταμαγιά την προσεχή Δευτέρα στην Πύρνα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet