Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης: Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στον Δήμο Πεντέλης
Αθλητισμός

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης: Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στον Δήμο Πεντέλης

Νέα παρέμβαση προκαλεί η ματαιωθείσα πλέον απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑΘ) του Δήμου Πεντέλης να παραχωρήσει ώρες στο κολυμβητήριο του ΔΑΚ Μελισσίων στο σωματείο Νηρέας Χαλανδρίου.

Μετά την ανακοίνωση της Πεντέλης εν Δράσει για το θέμα, παρέμβαση πραγματοποιεί και η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης, που κάνει λόγο για «παράξενα πράγματα», που συμβαίνουν στον Δήμο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Οργάνωσης:

Απόσυρση του αιτήματος του Νηρέα Χαλανδρίου… μετά την ικανοποίησή του
Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στο Δήμο Πεντέλης…

Ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης (ΟΠΑΘ) είχε λάβει, με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς διαγωνισμό ή οποιασδήποτε άλλης μορφής αξιολόγηση (με επιλογή της πλειοψηφίας), την απόφαση παραχώρησης  των εγκαταστάσεων του Διασχολικού Κολυμβητηρίου Μελισσίων στον κολυμβητικό σύλλογο Νηρέα Χαλανδρίου, παρά τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης ότι πρόκειται για μη σύννομη ενέργεια, έναντι ιδιαίτερα χαμηλού αντιτίμου, σε σχέση με τον παραχωρούμενο αριθμό διαδρομών και ωρών, για το οποίο δεν υπήρχε καν εξασφάλιση, εντελώς ξαφνικά το θέμα αποσύρθηκε από το προσκήνιο, με αιτιολογήσεις που αν μη τι άλλο δημιουργούν ερωτήματα για τη βασιμότητά τους.

Το θέμα είχε από μέρες ξεφύγει από τα όρια του Δήμου μας και είχε αναδειχθεί με δημοσιεύματα στον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επειδή η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά  ένα ακόμη κρίκο στην αλυσίδα  παρόμοιων γεγονότων

H OM  ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης:

Καταγγέλλει αυτού του είδους τις παγιωμένες πρακτικές ιδιοκτησιακής αντίληψης από την πλευρά του δημάρχου κ. Δ. Στεργίου-Καψάλη και της δημοτικής του πλειοψηφίας, για τη διαχείριση των κοινοχρήστων χώρων και εγκαταστάσεων του Δήμου και την παραχώρησή τους με κριτήρια την εξυπηρέτηση ατομικών, παραταξιακών ή μικροκομματικών επιδιώξεων.

Δηλώνει ότι προτεραιότητα του Δήμου πρέπει να είναι η διάθεση για χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων με απόλυτη προτεραιότητα στους κατοίκους και δημότες της πόλης μας και στους συλλόγους του Δήμου και μόνο εφόσον καλύπτονται οι ανάγκες αυτών με επάρκεια, τότε και μόνο να διερευνώνται τρόποι περαιτέρω αξιοποίησης των εν λόγω εγκαταστάσεων. Και πάλι, όμως, με διαδικασίες σύννομες, ανοικτές, που διασφαλίζουν τη διαφάνεια και μεγιστοποιούν το κοινωνικό όφελος και το συμφέρον του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet