«Άγγιγμα Φύσης» στα εγκαίνια της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς
Επιχειρήσεις – Αγορά

«Άγγιγμα Φύσης» στα εγκαίνια της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

«Κοίταξε, μύρισε, άγγιξε» είναι το μήνυμα της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς που εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής 28 Απριλίου 2017 στον φυσικό της χώρο, το άλσος «Δ. Ζωμόπουλος», παρουσία πλήθους κόσμου.

Η εκδήλωση άνοιξε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Φίλιππου Χίου, καθώς και με την Παιδική – Νεανική χορωδία του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Αρβανίτη.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, καλωσόρισε τους φίλους του θεσμού της Ανθοκομικής, η οποία φέτος είναι, όπως σημείωσε ο κ. Θωμάκος, αφιερωμένη στον εκλιπόντα πρώην αντιδήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Χιωτάκη.

Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Κηφισιάς τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Στον Δήμο μας ανθίζει η Καινοτομία, η Ελπίδα και η Αισιοδοξία. Η Έκθεση της Κηφισιάς είναι ένα πολυδιάστατο γεγονός όχι μόνο για την Ανθοκομία και τη γεωργία, αλλά και για το περιβάλλον, την ευζωία, την κοινωνική οικονομία, τη βιώσιμη, αλλά και την πρωτογενή ανάπτυξη. Σηματοδοτεί επίσης τη διαρκή προσπάθεια της προστασίας του φυσικού, αλλά και του δομημένου ανθρωπογενούς περιβάλλοντος σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη».

«Οι δεσμοί του Δήμου μας με την ανθοκαλλιέργεια και την ανθοπαραγωγή αποτελούν την κινητήρια δύναμη, για τις καινοτομίες που ανθίζουν σαν λουλούδια στο υπέροχο Άλσος Κηφισιάς.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γ. Θωμάκος.

»Συγκεντρώσαμε εδώ τις προσπάθειες, την αγάπη και το μεράκι όλων των υπηρεσιών του Δήμου. Η Ανθοκομική Έκθεση αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός της κοινωνικής και δημοτικής οικονομίας, που διαχέεται και στην τοπική αγορά. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο αυτήν την πρωτογενή παραγωγή του δικού μας τόπου. Βοηθούμε να μετατραπεί σε σύγχρονη επιχειρηματικότητα».

Τέλος, ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για τη φετινή Έκθεση και καλωσόρισε όλους τους πολίτες του Δήμου, αλλά και τους επισκέπτες, στο πολύχρωμο Άλσος Κηφισιάς και τους κάλεσε να ζήσουν τον μαγευτικό κόσμο των χρωμάτων και των αρωμάτων της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε και η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς», Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Η 63η Έκθεση Κηφισιάς έρχεται να ενώσει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, έρχεται να θεραπεύσει με τα άνθη και τα αρώματά της. Το εκθεσιακό κομμάτι της Έκθεσης φέτος είναι οι “Θεραπευτικοί Κήποι” που αποτελούνται από τον κήπο των αισθήσεων, τον λαβύρινθο χαλάρωσης, τον θεραπευτικό λαχανόκηπο και μια μικρογραφία του κήπου του Ιπποκράτη».

Το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι της κυβέρνησης, βουλευτές, και αυτοδιοικητικοί.

Συγκεκριμένα, στην τελετή των εγκαινίων παρέστη ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος έκανε σύντομο χαιρετισμό, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, οι βουλευτές της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδροι της Ν.Δ., οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος και Κωνσταντίνος Τασούλας, πρώην δήμαρχος Κηφισιάς, και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Αργύρης Ντινόπουλος.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γ. Θωμάκος και ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γ. Τσιρώνης.
Η πρόεδρος της Ανθοκομικής, Κλ. Χατζοπούλου, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδ. Γεωργιάδης και ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γ. Θωμάκος.
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Χατζηδάκης.
Οι βουλευτές Γ. Κουμουτσάκος και Γ. Μπαλάφας.

Από την Περιφέρεια Αττικής παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Μπαλάφας και Καλλιόπη Βέττα.

Το «παρών» έδωσαν και πλήθος αυτοδιοικητικοί, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, καθώς ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού έχει παρουσία και με περίπτερο στην Έκθεση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, Γιώργος Κουράσης, και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου και πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, Παύλος Καμάρας, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, η αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο συντονιστής του έργου της διοίκησης Δήμου Αμαρουσίου, Δημήτρης Καρλαύτης, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Πέτρος Κόνιαρης, η δημοτική σύμβουλος Παπάγου – Χολαργού Δήμητρα Ρουφογάλη, ο αντιδήμαρχος Διονύσου Δημήτρης Ράικος και ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός. Παρόντες ήταν, φυσικά, και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς.

Ο πρόεδρος, Βλ. Σιώμος, και στελέχη του ΣΠΑΠ στο περίπτερο του Συνδέσμου στην 63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων της Έκθεσης και με φαντασμαγορικά βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό της Κηφισιάς.

Κοπή της κορδέλας στα εγκαίνια της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς
Βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό πάνω από το Άλσος «Δ. Ζωμόπουλος»

Η 63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου 2017 και περιλαμβάνει καθημερινές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, όπως συναυλίες, θέατρο, χορό, ποίηση, ομιλίες, ασκήσεις για το πνεύμα και το σώμα.

Σε έκταση 20 στρεμμάτων και με τη συμμετοχή 65 ανθοπαραγωγών, η 63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς υποδέχεται το κοινό με περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, μυρωδικών και βοτάνων. Οι εξειδικευμένοι γεωπόνοι του Δήμου Κηφισιάς μάς συμβουλεύουν πώς να φτιάξουμε τον κήπο ή τη βεράντα, ποια φυτά να επιλέξουμε και με ποιον τρόπο να τα περιποιηθούμε.

Ωράριο λειτουργίας: 10.00 ως 22.00.
Είσοδος: Ελεύθερη από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00 έως 13.00.
Τιμή εισιτηρίου: 1,50 ευρώ με δυνατότητα εισόδου με το ίδιο εισιτήριο και τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet