Ηλεκτρονικός φάκελος υγείας από μαθητές του PIERCE
Κοινωνία

Ηλεκτρονικός φάκελος υγείας από μαθητές του PIERCE

Ένα πρόγραμμα που αλλάζει τον τρόπο αντιμετώπισης του ατομικού και οικογενειακού ιατρικού φάκελου στην καθημερινότητά μας, ενώ συμβάλει στην πληροφόρηση και την εκπαίδευση του πληθυσμού πάνω σε θέματα προληπτικής ιατρικής και αγωγής υγείας δημιούργησαν μαθητές Λυκείου στη χώρα μας.

Μαθητές του Λυκείου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – PIERCE ανέπτυξαν ένα καινοτόμο προϊόν, το «e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ», που αφορά στην «Ηλεκτρονική Υγεία» και απέσπασε φέτος το 1o βραβείο καινοτομίας μεταξύ όλων των μαθητικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ – Junior Achievement Greece).

Το πρόγραμμα απαρτίζεται από δύο δομικά στοιχεία:

  • Μία εφαρμογή για την τήρηση Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου αποθηκευμένη σε μνήμη USB, που χωράει στο πορτοφόλι, χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο διαδίκτυο για την εγκατάσταση ή τη λειτουργία της, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του χρήστη. Στην εφαρμογή ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να καταχωρεί όλες τις ιατρικές του εξετάσεις και, σε συνεργασία με τους γιατρούς του, να τηρεί το ιατρικό του ιστορικό. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα στον χρήστη να παρακολουθεί τις εξετάσεις του και τη γενική πορεία της υγείας του με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η λήψη αποφάσεων σχετικών με τη θεραπεία προβλημάτων υγείας.
  • Έναν ιστότοπο (www.e-geiokratis.gr), με πληροφοριακό υλικό, που υποστηρίζει την εφαρμογή ενώ παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν πάνω σε καίρια θέματα υγείας, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια κουλτούρας πρόληψης και στη βελτίωση της γενικότερης κατάστασης της υγείας του πληθυσμού.

Το πρόγραμμα e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ απευθύνεται σε άτομα που υποβάλλονται συχνά σε ιατρικές εξετάσεις, όπως ασθενείς με διαβήτη, έγκυες γυναίκες, αθλητές, ηλικιωμένοι αλλά και επαγγελματίες, που, στο πλαίσιο των απαιτήσεων της δουλειάς τους αναγκάζονται να ταξιδεύουν συχνά, διαθέτουν με τον e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗ όλο το ιατρικό τους ιστορικό αποθηκευμένο σε μία κάρτα USB. Σε περίπτωση ανάγκης όλα τα προσωπικά στοιχεία και οι ιατρικές πληροφορίες είναι στη διάθεση του κάθε κέντρου άμεσης βοήθειας, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της διαδικασίας αντιμετώπισης του επείγοντος περιστατικού, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, καθώς και της χορήγησης της κατάλληλης θεραπείας, με προφανή οφέλη για τη διατήρηση της υγείας του ατόμου. Ο Ηλεκτρονικός Ιατρικός Φάκελος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει με επιτυχία η ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Όμιλος Επιχειρηματικότητας Junior Achievement λειτουργεί για τρίτο χρόνο στο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – PIERCE με κύριο σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών στις σύγχρονες έννοιες του Management και της Επιχειρηματικότητας από ακαδημαϊκούς και επιχειρηματικά στελέχη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet