Στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Επιχειρήσεις – Αγορά

Στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στην «πρεμιέρα» της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 27 Απριλίου 2017, και η οποία θα ρίξει αυλαία στις 14 Μαΐου, παρέστη ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τους εκθέτες, να θαυμάσει από κοντά τον μαγικό πολύχρωμο κόσμο των λουλουδιών και να συμμετέχει με τους φορείς της πόλης και το πλήθος επισκεπτών στην αναγέννηση και την ομορφιά της φύσης που πρεσβεύει κάθε χρόνο η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Η Έκθεση πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, στο Άλσος Κηφισιάς, σε έναν μοναδικό  χώρο με πανύψηλα δέντρα και γραφικό σχεδιασμό όπου οι επαγγελματίες της ανθοκομίας στόλισαν τα περίπτερά τους με τα πιο όμορφα άνθη και φυτά.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, μετά την επίσκεψή του, αλλά και τους χαιρετισμούς που αντάλλαξε με τη δημοτική Αρχή της πόλης: «Οι χώροι της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς είναι πραγματικά ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα και αρώματα που ομορφαίνουν τη ζωή μας, βάζουν χρώμα στην καθημερινότητά μας και προσφέρουν γαλήνη στην ψυχή. Αυτό άλλωστε ήταν και το φετινό μήνυμα της Έκθεσης: “Οι Θεραπευτικοί Κήποι”, με την ευρύτερη έννοια της ευεργετικής επίδρασης που μπορούν να έχουν οι κήποι στη σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία του ατόμου όπως υποστηρίζουν και οι διοργανωτές».

Όπως επεσήμανε στη συνέχεια ο δήμαρχος το ενδιαφέρον του προκάλεσε ιδιαίτερα ο θεματικός «Κήπος του Ιπποκράτη» όπου παρουσιάζεται μέρος των σημαντικότερων φυτών (βοτάνων και δένδρων) με τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες που άφησε στις μελλοντικές γενιές ως παρακαταθήκη ο Ιπποκράτης μέσα από την έρευνα και την επιστημονική του τεκμηρίωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet