Ο Τσίπρας είδε τους περιφερειάρχες, ο Σκουρλέτης επιμένει ν’ αγνοεί τους δημάρχους
Πρόσωπα

Ο Τσίπρας είδε τους περιφερειάρχες, ο Σκουρλέτης επιμένει ν’ αγνοεί τους δημάρχους

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνάντησε τους 13 περιφερειάρχες της χώρας και συζήτησε μαζί τους για την «επόμενη μέρα» και τον ρόλο των Περιφερειών στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδος. Αντιθέτως, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, επιμένει ν’ αγνοεί τις συνεχείς προσκλήσεις και οχλήσεις από πλευράς Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) κι εξακολουθεί να κρατά κλειστή την πόρτα του υπουργείου του στους εκπροσώπους της.

Προφανώς, ο υπουργός θεωρεί ότι η μη ύπαρξη «χημείας» μεταξύ αυτού του και του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, είναι αρκετός λόγος για ν’ αποκλείει τους εκπροσώπους του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού από το κτήριο της Σταδίου, του οποίου ο ίδιος αποτελεί «ένοικο» και όχι «ιδιοκτήτη».

Ας ελπίσουμε ότι, έστω κι αργά, ο κ. υπουργός θα συνειδητοποιήσει ότι η χώρα αντιμετωπίζει τόσα ανοιχτά και δύσκολα μέτωπα που δεν έχει την πολυτέλεια ν’ αντέξει προσωπικές αντιδικίες και πολιτικά «ναζάκια», πολλώ μάλλον όταν τις συνέπειες αυτών θα κληθούν να τις πληρώσουν οι δημότες – πολίτες, που ουδεμία ευθύνη φέρουν για το εάν μπορούν «να τα βρουν» οι κ.κ. Σκουρλέτης και Πατούλης.

Και εφόσον ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι διατεθειμένος να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον υπουργό και να αναζητήσουν από κοινού μια λύση στα «καυτά» προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, η επίμονη άρνηση του υπουργού ν’ αποδεχθεί την πρόσκληση μόνο ερωτηματικά μπορεί να δημιουργήσει…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet