Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του «F1 in Schools» πάει το Λύκειο Φιλοθέης
Κοινωνία

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του «F1 in Schools» πάει το Λύκειο Φιλοθέης

To Λύκειο Φιλοθέης προκρίθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του μεγαλύτερου διαγωνισμού τεχνολογίας στον κόσμο, του «F1 in Schools».

Το «F1 in Schools» καλεί μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να διαγωνιστούν σε αγώνες ταχύτητας με αυτοκίνητα μινιατούρες της FormulaOne από ξύλο μπάλσα και κινητήριο δύναμη πεπιεσμένο αέρα.

Η ομάδα τεχνολογίας του Λυκείου Φιλοθέης ήρθε πρώτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα «F1 in Schools Greece» και προκρίθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στη Μαλαισία τον Οκτώβριο του 2017.

Οι μαθητές έχοντας ως «προϋπολογισμό»: όνειρα, ενθουσιασμό, ομαδικότητα, όρεξη για να κατακτήσουν το νέο, υποστήριξη από όλη τη σχολική κοινότητα (γονείς, καθηγητές, Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού) και λίγα χρήματα από χορηγίες… κατάφερε να αποσπάσει την πρώτη θέση και πέντε βραβεία:

  • της Νικήτριας Ομάδας,
  • της Νικήτριας ομάδας Αγώνων Knock-out,
  • της Καλύτερης ομάδας δημόσιου σχολείου,
  • Έρευνας και Ανάπτυξης, και
  • του Καλύτερου Εκθεσιακού Περιπτέρου.

Τα μέλη της ομάδας επιλέχτηκαν προσεκτικά και εκπαιδεύτηκαν να συνεργάζονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας σχεδιαστικό λογισμικό αιχμής και την τελευταία λέξη στην κατασκευαστική τεχνολογία.

Ο σχεδιασμός, η τελική ταχύτητα που θα πιάσει το αμαξίδιο, το επίπεδο συνεργασίας, οι καινοτομίες, η έρευνα και η τεχνολογία που εφαρμόστηκε, η παρουσία στην απαιτητική κριτική επιτροπή και η παρουσίαση στα κοινωνικά δίκτυα είναι μερικά από τα 50 απαιτητικά κριτήρια που πρέπει να πληροί η ομάδα των μαθητών.

Οι μαθητές χρησιμοποίησαν εργαλεία λογισμικού για να διαχειριστούν τα έργα τους, ανέπτυξαν έναν ιστότοπο, αλλά και λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα για να παρουσιάζουν τα βήματα τους προς την κορυφή του διαγωνισμού «F1 in Schools».

Το «F1 in Schools» είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά, μια συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία που μπορεί να καθορίσει την επαγγελματική σταδιοδρομία των μαθητών…

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, «η ομάδα αυτών των απίθανων μαθητών δείχνει σε όλους ότι υπάρχουν ακόμα ευέλπιδες νέοι δίνοντας αιτία όλοι οι άλλοι να ελπίζουν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, τα οφέλη θα είναι πολλά».

Συγχαρητήρια δίνει στα παιδιά και ο διευθυντής του Λυκείου Φιλοθέης, Πέτρος Ματζάκος, σημειώνοντας: «Μπράβο παιδιά ο δρόμος αυτός που ακολουθείτε: της προσπάθειας, της δοκιμής του αγνώστου, της εντρύφησης στην τεχνολογία, στο μάρκετινγκ, στη φυσική, την πληροφορική σας φέρνει πολλά βήματα κοντά στην επιτυχία της ζωής. Πάντα μπροστά να κοιτάτε πάντα ψηλά να ανεβαίνετε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet