«Το δέντρο που πληγώναμε» προβάλλεται σε μαθητές του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

«Το δέντρο που πληγώναμε» προβάλλεται σε μαθητές του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Την προβολή της ταινίας του Δήμου Αβδελιώτη, «Το δέντρο που πληγώναμε», εξασφάλισε για τα παιδιά των σχολείων της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Μια από τις πιο ρομαντικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου για την παιδική αθωότητα, «Το δέντρο που πληγώναμε» προβλήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» κατά τις προηγούμενες ημέρες, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές των σχολείων του Ηρακλείου, που δήλωσαν συμμετοχή, να την παρακολουθήσουν στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία, παραγωγής του 1986, αφηγείται την ιστορία δύο μικρών αγοριών, τα οποία θα περάσουν μαζί τις καλοκαιρινές διακοπές σε κάποιο μαστιχοχώρι της Χίου το 1960, ενώ το ένα από τα δύο θα γνωρίσει το πρώτο ερωτικό «σκίρτημα» για μια συνομήλική του κοπέλα.

Η ταινία «Το δέντρο που πληγώναμε» έλαβε πολλές διακρίσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ανάμεσα τους, ειδική μνεία της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, βραβείο ευρωπαϊκής επιτροπής ταινιών νεότητας του Φεστιβάλ Βερολίνου, Χρυσό Ελέφαντα καλύτερης ταινίας και Αργυρό Ελέφαντα σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Νέου Δελχί. Συμμετείχε, επίσης, στην εβδομάδα κριτικής στο Φεστιβάλ των Καννών το 1987.

Να σημειωθεί ότι η ταινία εξασφαλίσθηκε με τη συμβολή της εκπομπής «Μορφές Τέχνης», του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης, Επικοινωνία 94FM, την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Κολιοβέτας.

Για όσους δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την ταινία στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο, ο Δήμος -σε συνεννόηση με την παραγωγή της- μοίρασε δωρεάν το φιλμ σε όλα τα σχολεία της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet