Έκθεση Καλλιτεχνικής Έκφρασης από το ΠΕΑΠ
Πολιτισμός

Έκθεση Καλλιτεχνικής Έκφρασης από το ΠΕΑΠ

Έκθεση Καλλιτεχνικής Έκφρασης διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ΠΕΑΠ από την Τετάρτη 17 έως και την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, τιμώντας τους εικαστικούς καλλιτέχνες δημότες και κατοίκους του Δήμου και στοχεύοντας στην ευρύτερη επικοινωνία της καλλιτεχνικής τους δημιουργικότητας με το φιλότεχνο κοινό της Λυκόβρυσης και της Πεύκης.

Θέμα της Έκθεσης: «Ο κόσμος λάμπει σαν ένα αστέρι, βουνά και κάμποι, δέντρα, νερά, γιορτάζουν πάλι καθώς προβάλει, το καλοκαίρι Θεού χαρά!».

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:

  • Από Τετάρτη έως και Παρασκευή, από 18:00 έως 22:00.
  • Σάββατο και Κυριακή, από 10:00 έως 13:00 και από 18:00 έως 22:00.

Η Έκθεση θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου, Πεύκη).

Πληροφορίες για την Έκθεση:

Σκοπός

Ο σκοπός της διοργάνωσης του Νομικού Προσώπου (ΠΕΑΠ) εντάσσεται, όπως ενημερώνει ο Δήμος, στην προσπάθεια να δώσει ευκαιρία στους εικαστικούς δημιουργούς ώστε:

  • να προωθήσει την πολιτιστική δραστηριότητα εντός του Δήμου,
  • να παρουσιάσει τα έργα τους,
  • να συντελέσει στην αλληλογνωριμία των εικαστικών του Δήμου,
  • να οδηγήσει στη γνωριμία με το κοινό και
  • να μυήσει τους νέους στις εικαστικές τέχνες και δημιουργίες.
Συμμετοχή

Η Έκθεση διασφαλίζει την απόλυτη ελευθερία έκφρασης και είναι ανοικτή για όλες τις τεχνοτροπίες, μορφές και τάσεις. Σ΄ αυτήν μπορούν να πάρουν μέρος δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ή υπάλληλοι του Δήμου άνω των 20 ετών.

Υποβολή

Για τη συμμετοχή στην έκθεση, οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Νομικό Πρόσωπο ΠΕΑΠ (Ελ. Βενιζέλου 15 & Ρ.Φεραίου, Πεύκη, τηλ. 210 6140612) το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, επισυνάπτοντας βιογραφικό σημείωμα και έγγραφο που αποδεικνύει ότι είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης (ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης).

Η μεταφορά των έργων και η παράδοσή τους πρέπει να γίνει τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, από τις 10:00 έως τις 15:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Μανόλης Αναγνωστάκης» (Χρυσοστόμου Σμύρνης), με την απόλυτη φροντίδα των καλλιτεχνών.

Ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλει έως τρία έργα των οποίων η συνολική διάσταση δεν θα υπερβαίνει τα 2 τετραγωνικά μέτρα (Ο οριστικός αριθμός των έργων με τα οποία θα συμμετάσχει κάθε καλλιτέχνης θα εξαρτηθεί και από τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων).

Τα έργα πρέπει να είναι έτοιμα για έκθεση. Οι πίνακες να είναι πλαισιωμένοι και να φέρουν τα απαραίτητα για ανάρτηση υλικά. Τα έργα γλυπτικής, τα δημιουργήματα ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης και τα συναφή πρέπει να συνοδεύονται από τις απαραίτητες βάσεις ή προστατευτικά τους. Ο κάθε πίνακας πρέπει να περιβάλλεται από αυτοκόλλητη προστατευτική ταινία αφρολέξ προκειμένου να αποφευχθούν φθορές στους τοίχους της αίθουσας.

Οι καλλιτέχνες έχουν την υποχρέωση να επικολλήσουν στο πίσω μέρος κάθε έργου τους πινακίδα στην οποία να αναγράφονται απαραιτήτως το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, το τηλέφωνο του καλλιτέχνη και ο τίτλος του έργου.
Έργα που δεν πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις δεν θα γίνονται δεκτά.

Το Νομικό Πρόσωπο ΠΕΑΠ ουδεμία ευθύνη φέρει για αποζημίωση εξαιτίας οποιουδήποτε γεγονότος, οφειλομένου σε ανωτέρα βία (σεισμός, πυρκαγιά, διάρρηξη, φθορά κ.λπ.) για απώλεια ή καταστροφή των έργων των δημιουργών.

Επιστροφή έργων

Η επιστροφή των έργων θα γίνει την επομένη της λήξης της έκθεσης (Δευτέρα 22 Μαΐου 2017) από τις 10:00 έως τις 13:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet