Δ. Παπαδημούλης: Χρειάζεται αναπτυξιακό σχέδιο «made in Greece»
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Χρειάζεται αναπτυξιακό σχέδιο «made in Greece»

«Στο πλαίσιο της ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών για τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πολλαπλά προβλήματα και τις ιστορικού χαρακτήρα πιέσεις των δανειστών, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των ποικιλώνυμων εκφραστών τους σε Ελλάδα και Ευρώπη», όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ της Βόρειας Αθήνας και η Οργάνωση Μελών Πεύκης-Λυκόβρυσης οργάνωσαν σχετική εκδήλωση – συζήτηση.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης μίλησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, «για τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη», σημειώνοντας με έμφαση ότι:

  • «Για πρώτη φορά μετά το 2008 μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης και μπορούμε να βλέπουμε το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας».
  • «Αν θέλουμε να μην έχουμε ανάγκη τον κ. Σόιμπλε, πρέπει να οργανώσουμε αναπτυξιακό σχέδιο made in Greece».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε αναλυτικά στη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού  προγράμματος και τα επόμενα βήματα, την ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις συμμαχίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για την αξιολόγηση και την τεχνική συμφωνία τόνισε ότι για πρώτη φορά μετά το 2008 η ελληνική οικονομία μπαίνει σε θετική τροχιά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο ανηφορικός δρόμος δεν έχει τελειώσει, αλλά έχουμε καλύψει τα 40 από τα 42 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο, να οργανωθεί ένα αναπτυξιακό σχέδιο «made in Greece», που θα αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας, θα οδηγεί σε σταθερή μείωση της ανεργίας, και θα διαμορφώνει συνθήκες διατηρήσιμης ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Κοντά σε αυτό, υπογράμμισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, απαιτείται αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και βελτίωση της απόδοσης σε ζητήματα της καθημερινότητας.
Συμπλήρωσε ότι  η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους θα έχει σημαντικό αποτύπωμα στην πραγματική οικονομία, θα εντάξει τη χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής
χαλάρωσης, θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού και θα βοηθήσει συνολικά την αγορά και, κυρίως, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των συμμαχιών, τονίζοντας ότι «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ένα πολύ μεγάλο μέρος των πολιτικών δυνάμεων στέκεται υποστηρικτικά προς τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης», σημειώνοντας πως αντίστοιχη προσπάθεια πρέπει να γίνει και στο εσωτερικό, για να διαμορφωθούν οι συνθήκες μιας «πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μια «ταραγμένη γειτονιά», κάτι που αποτελεί ισχυρό στρατηγικό πλεονέκτημα για τη χώρα και την οικονομία της, αλλά και συνολικά για την Ε.Ε.

Την ομιλία ακολούθησε δημιουργική συζήτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη με τους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, πολλοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet