Ο ΠΕΣΥΔΑΠ στην εκδήλωση του Δήμου Σαλαμίνας για τα αδέσποτα ζώα
Αυτοδιοίκηση

Ο ΠΕΣΥΔΑΠ στην εκδήλωση του Δήμου Σαλαμίνας για τα αδέσποτα ζώα

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, μέσα από την εκλαΐκευση των δράσεων του προγράμματος που εφαρμόζει η εξειδικευμένη του δομή: το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ).

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συμμετοχή αντιπροσωπείας του ΠΕΣΥΔΑΠ, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ., Δημοσθένη Σταματάτο, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σαλαμίνας το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, με τίτλο: «Τα ζώα συντροφιάς στη ζωή μας – Αλήθειες και Μύθοι».

Η εκδήλωση σημείωσε εξαιρετική επιτυχία,  όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση,καθώς παραβρέθηκαν σε αυτήν πλήθος πολιτών, οι οποίοι έγιναν δέκτες μιας ολοκληρωμένης ενημέρωσης γύρω από τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και για το καθεστώς διαχείρισης των αδέσποτων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, τόνισε σχετικά:

«Η ενημέρωση των πολιτών είναι προτεραιότητά μας. Αυτή εντάσσεται ως προληπτικό μέτρο στη στρατηγική που αναπτύσσουμε για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε σημαντική την πρωτοβουλία που έλαβε η δημοτική Αρχή της Σαλαμίνας, συνεπικουρούμενη από φιλοζωϊκά σωματεία.

»Ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα συνεχίσει ν’ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα που του απευθύνουν οι Δήμοι – μέλη του για παροχή εξειδικευμένης προσέγγισης σε ζητήματα που εμπίπτουν στον κατάλογο των υπηρεσιών του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet