Με επιτυχία διεξήχθη το 2nd Greek Nireas Synchro Cup
Αθλητισμός

Με επιτυχία διεξήχθη το 2nd Greek Nireas Synchro Cup

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το διεθνές τουρνουά συγχρονισμένης κολύμβησης «2nd Greek Nireas Synchro Cup» που διοργάνωσε ο Νηρέας Χαλανδρίου με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου και υπό την αιγίδα της ΚΟΕ.

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, το πρωί του Σαββάτου 29 Απριλίου, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλανδρίου «πλημμύρισε» με τις νεαρές αθλήτριες από τις 19 ομάδες που έδωσαν συνολικά το «παρών» στους αγώνες. Ο πρόεδρος του Νηρέα Χαλανδρίου, Δημήτρης Γιακουμάτος, χαιρέτισε όλες τις ομάδες που έλαβαν μέρος τους αγώνες σημειώνοντας: «Σας καλωσορίζω για δεύτερη χρονιά στο 2o Διεθνές Κύπελλο Συγχρονισμένης Κολύμβησης που διοργανώνει ο Σύλλογός μας. Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενήσουμε τις ξένες αθλήτριες που μας έκαναν την τιμή να συμμετάσχουν, όπως και τον Δήμο Χαλανδρίου και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της διοργάνωσης. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια παράδοση για την περιοχή μας, αλλά και για τις αθλήτριες του Συλλόγου μας και να δημιουργήσουμε έναν θεσμό με ευρύτερη αναγνώριση και αποδοχή διεθνώς. Με χαρά διαπιστώνω ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος σε σχέση με την περσινή χρονιά και εύχομαι κάθε χρόνο και καλύτερα. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους φορείς που στάθηκαν στο πλάι μας και ιδιαίτερα τους γονείς και εθελοντές του Σωματείου μας που στηρίζουν τις προσπάθειες του Συλλόγου μας και των παιδιών μας. Εύχομαι καλή επιτυχία στις αθλήτριες και καλή διαμονή στις ξένες αποστολές».

Η αυλαία του προγράμματος άνοιξε με τις φιγούρες για τις κατηγορίες Α (κορίτσια ηλικίας 13-15 ετών) και Β (κορίτσια ηλικίας 10-12 ετών), ενώ ακολούθησαν οι αγωνιστικές τετράδες για τις μικρότερες ηλικίες με τις οποίες ολοκληρώθηκε το μεσημεριανό πρόγραμμα. Λίγη ώρα αργότερα η διοργάνωση συνεχίστηκε με τα απογευματινά αγωνίσματα, το ντουέτο και το ομαδικό, με τους γονείς και τους αθλητές που είχαν κατακλύσει τις κερκίδες του κολυμβητηρίου και να ενθαρρύνουν και να χειροκροτούν θερμά τις προσπάθειες των συναθλητών τους.

Τα αγωνίσματα ολοκληρώθηκαν το πρωί της Κυριακής με το Σόλο και το Combo, ενώ η διοργάνωση έκλεισε με την εντυπωσιακή τελετή των απονομών, όπου οι τρεις πρώτες νικήτριες σε κάθε αγώνισμα ανέβηκαν στο βάθρο τον νικητών και καταχειροκροτήθηκαν λαμβάνοντας τα μετάλλια των αγώνων.

Πρωταγωνιστής στις περισσότερες κατηγορίες της διοργάνωσης ήταν ο Νηρέας Χαλανδρίου και οι προπονήτριες της ομάδας, Χριστίνα Θαλασσινίδου, Ελένη Γεωργίου, Παυλίνα Κοκόλη-Καρολίδου, Φωτεινή Βαρελάκη, Ελευθερία Γκουζούνα και Άρτεμις Σαμαρτζή έμειναν πολύ ευχαριστημένες από τις προσπάθειες και τη βελτίωση που παρουσίασαν οι αθλήτριες του Συλλόγου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε όλα σχεδόν τα αγωνίσματα και όλες τις κατηγορίες οι νεαρές μας κολυμβήτριες κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να ανέβουν στο βάθρο των νικητών, τόσο στις βαθμολογούμενες κατηγορίες Α΄ και Β΄ όσο και στις αγωνιστικές τετράδες που και πάλι βρέθηκαν στην κορυφή, κατατάσσοντας έτσι την ομάδα του Νηρέα Χαλανδρίου στην κορυφή της γενικής βαθμολογίας όλων των αγωνισμάτων και στις δύο κατηγορίες.

Η προπονήτρια της ισπανικής ομάδας Costablanca δήλωσε για την ιστοσελίδα του Νηρέα Χαλανδρίου: «Ήταν μια υπέροχη γιορτή για τη συγχρονισμένη κολύμβηση και περάσαμε φανταστικά. Τα κορίτσια μας είναι ενθουσιασμένα, καθώς είναι μόλις η πρώτη φορά που αγωνίζονται σε διεθνή διοργάνωση και είμαι σίγουρη ότι θα έρθουμε και την επόμενη χρονιά. Κάποιες από τις αθλήτριες της Costablanca είναι πρωταθλήτριες Ισπανίας στην κατηγορία τους και εφόσον πλησιάζει το δικό μας πρωτάθλημα είδαμε αυτή τη διοργάνωση σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συμμετέχουμε σε έναν δυνατό αγώνα λίγο πριν τις επίσημες υποχρεώσεις μας. Η φιλοξενία, αλλά και το κολυμβητήριο μάς άφησαν απόλυτα ικανοποιημένους, καθώς οι συνθήκες προπόνησης στην Ισπανία δεν είναι πάντα ιδανικές, εδώ όμως είδαμε πως γίνεται πολύ καλή δουλειά, τόσο στον Νηρέα Χαλανδρίου όσο και στις υπόλοιπες ομάδες. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους».

Τέλος, η προπονήτρια της ισραηλινής ομάδας Aquadance δήλωσε με τη σειρά της: «Περάσαμε πολύ όμορφα, η φιλοξενία και η υποδοχή των ανθρώπων του Νηρέα ήταν καταπληκτική, αλλά και οι αγώνες, εκτός από μια καθυστέρηση την πρώτη ημέρα, πήγαν πάρα πολύ καλά. Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από τις προσπάθειές μας και ελπίζουμε την επόμενη χρονιά να καταφέρουμε να έρθουμε με ακόμα περισσότερες αθλήτριες για να συμμετέχουμε σε όλα τα αγωνίσματα. Σίγουρα θα κοιτάξουμε τα οικονομικά μας σαν σύλλογος, αλλά πιστεύω πως αυτή η διοργάνωση θα βρίσκεται τα επόμενα χρόνια μέσα στον αγωνιστικό μας προγραμματισμό. Μπράβο στην ομάδα και σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν!».

Οι πρωτιές στα αγωνίσματα του μίτινγκ:

Αγωνιστικές 4άδες: Νηρέας Χαλανδρίου 50,1000

  • Ντουέτο Α΄: Καραμέσιου Πηνελόπη / Κορνέζη-Κώνστα Χρυσοβαλάντου / αναπληρωματική Φαρμακίδη Μαρία-Ελένη (Νηρέας Χαλανδρίου) 71,72767.
  • Ντουέτο Β΄: Καραγγέλου Ζωή / β (ΝΟΒΑ) 65,1365
  • Ομαδικό Α΄: Ν.Ο. Βουλιαγμένης 69,4726
  • Ομαδικό Β΄: ΑΝΟ Μεταμόρφωσης 60,6896
  • Σόλο Α΄: Κορνέζου-Κώνστα Χρυσοβαλάντου (Νηρέας Χαλανδρίου) 71,1258
  • Σόλο Β΄: Γκαντέα Αϊτάνα Κρέσπο (COSTABLANCA, Ισπανία) 65,4921
  • Κόμπο Α΄: Νηρέας Χαλανδρίου 67,3667
  • Κόμπο Β΄: Νηρέας Χαλανδρίου 60,7000

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet