Λεμονιές και ροδιές φυτεύτηκαν στο 2ο Λύκειο Πεύκης
Ποιότητα Ζωής

Λεμονιές και ροδιές φυτεύτηκαν στο 2ο Λύκειο Πεύκης

Λεμονιές και ροδιές φύτεψαν στον περιβάλλοντα σχολικό χώρο στις 8 Μαΐου, οι μαθητές και οι καθηγητές του 2ου Λυκείου Πεύκης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Πευκιώτικες Ρίζες», παρουσία του δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη. αναλαμβάνοντας σταθερά δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν αξίες όπως η προστασία του περιβάλλοντος και ο εξωραϊσμός του Δήμου και των κοινόχρηστων χώρων με στόχο την καλή ποιότητα ζωής.

Με αφορμή τη δράση, ο δήμαρχος σχολίασε:

«Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ένα από τα κύρια θέματα της σύγχρονης προβληματικής, καθώς αποτελεί μέγιστη ανάγκη για την επιβίωση του ανθρώπου στον πλανήτη. Η προστασία του Περιβάλλοντος αποτελεί ταυτόχρονα και την κατάλληλη ευκαιρία για την ηθική επαναφορά του ανθρώπου στη μήτρα η οποία και τον γέννησε, στο μέτρο που οι περιβαλλοντικές δράσεις προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βιώσιμη συνύπαρξη του ανθρώπου με τον χώρο που τον περιβάλλει, με τον χώρο όπου ζει και αναπτύσσει δραστηριότητα.

»Έτσι λοιπόν, η προστασία του Περιβάλλοντος δεν αποτελεί απλώς και μόνο υποχρέωσή μας για την επιβίωσή μας και ανάγκη για τη διατήρηση της έμβιας δραστηριότητας στον πλανήτη, αλλά αφορμή για κοινωνικό προβληματισμό, για την εναρμόνιση της φύσης με την καθημερινότητά μας, για κοινωνική συλλογικότητα, συνοχή και δράση.

»Ευχαριστώ θερμά την πρόεδρο του Συλλόγου “Πευκιώτικες Ρίζες”, Ζωή Πιπερίγκου, αλλά και όλο το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, καθώς και τη διευθύντρια του 2ου Λυκείου Πεύκης, Ιωάννα Κουραμπέα, και τους άρτια καταρτησμένους εκπαιδευτικούς του Λυκείου, για τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύουν για την προστασία του περιβάλλοντος, αρχές που ασπαζόμαστε ως διοίκηση του Δήμου και προάγουμε με κάθε ευκαιρία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet