Ταξίδι στην… παράδοση από το ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτισμός

Ταξίδι στην… παράδοση από το ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ένα υπέροχο ταξίδι με τον πλούτο των κληροδοτημάτων που μας έχουν προσφέρει οι γενιές μέσα στον χρόνο, εικόνες, ήχους, μνήμες, φορεσιές και κυρίως μεγάλη αγάπη για τον τόπο μας, έζησαν όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης και παρακολούθησαν μία εξαίρετη μουσικοχορευτική εκδήλωση με κέντρο αναφοράς την παράδοση.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π. Ζήση.

«Όλα όσα μικρά και μεγάλα ήθη και έθιμα διδαχτήκαμε από τους μεγαλύτερους και διδάσκουμε στα παιδιά μας Γιατί η παράδοση και η μνήμη μας ενώνει! Γιατί αυτό ακριβώς είναι ο κύκλος της ζωής του ανθρώπου: Όλα όσα θυμάται, μνήμες και κληροδοτήματα παλαιότερων γενεών και όλα όσα αγαπά», τόνισε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης.

«Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης την Κυριακή 7 Μαΐου η παράδοση συνιφασμένη με την ανθρώπινη πορεία μέσα στον χρόνο “μίλησε” με τις δικές της εικόνες και ήχους στο κοινό του Δημοτικού Θεάτρου σκορπίζοντας από άκρη σε άκρη σε όλο τον Δήμο αυτή την ιδιαίτερη αίσθηση της νοσταλγικής μνήμης από την οποία αντλούμε αξίες και δυνάμεις να προχωράμε πάντα μπροστά. Θερμά συγχαρητήρια για την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης από τη Μαρία Μπαφαλούκου, αλλά και σε όλους τους δασκάλους και συντελεστές της όλων των ηλικιών. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που κρατάτε ζωντανή στη μνήμη μας την παράδοση!» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

«Γιορτάσαμε, χειροκροτήσαμε και νιώσαμε βαθιά μέσα τη μνήμη, την αγάπη, τις αξίες… όλα όσα μας ενώνουν και μας κρατούν μαζί για να προχωράμε και να αναπτυσσόμαστε ως μία μεγάλη οικογένεια», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, αποδίδοντας με τη σειρά του τα εύσημα σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, μικρούς και μεγάλους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet