Βρεφική θνησιμότητα και διφθερίτιδα θερίζουν τη Βενεζουέλα
Κόσμος

Βρεφική θνησιμότητα και διφθερίτιδα θερίζουν τη Βενεζουέλα

Tο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας στη Βενεζουέλα αυξήθηκε κατά 30% τo 2016, η μητρική θνησιμότητα κατά 65%, και τα κρούσματα της ελονοσίας κατά 76%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που δείχνουν πόσο η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και την υγεία των κατοίκων.

Τα στατιστικά στοιχεία που «ανέβηκαν» στον δικτυακό τόπο του υπουργείου Υγείας από την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο μετά από τη διετή απουσία αναφοράς παρόμοιων στοιχείων, έδειξαν επίσης άνοδο σε ασθένειες όπως διφθερίτιδα και τον ιό Ζίκα.

Δεν έγινε άμεσα σαφές πότε ανάρτησε τα στοιχεία το υπουργείο, όμως τα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα τα μετέδωσαν πριν από ένα 24ωρο.

Στον τομέα της υγείας, οι γιατροί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα σε μεγάλο ποσοστό, και οι ασθενείς αναγκάζονται να περιοριστούν σε δευτερεύουσας ποιότητας περίθαλψη ή καμία.

Το υπουργείο Υγείας σταμάτησε να δημοσιεύει στοιχεία μετά τον Ιούλιο του 2015, ως μέρος μιας γενικότερης πολιτικής απόκρυψης στοιχείων. Δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος που εξέδωσε αυτά τα στοιχεία τώρα.

Στις στατιστικές για το 2016 φαίνεται ότι η βρεφική θνησιμότητα από 0-1 έτος αυξήθηκε κατά 30,12%.

Τα νοσοκομεία συχνά παρουσιάζουν ελλείψεις βασικού εξοπλισμού όπως θερμοκοιτίδες, ενώ οι έγκυες δεν σιτίζονται αρκετά καλά, επηρεάζοντας την υγεία των παιδιών τους.

Η μητρική θνησιμότητα ή ο θάνατος κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης ή μέσα στις τελευταίες 42 ημέρες από το τέλος μιας εγκυμοσύνης, επίσης παρουσίασε αύξηση κατά 65,79%.

Το υπουργείο δεν απάντησε σε αίτηση του Reuters για περαιτέρω πληροφορίες. Η κυβέρνηση Μαδούρο ισχυρίζεται ότι και για τις ελλείψεις σε φάρμακα ευθύνεται η αντιπολίτευση, αλλά και μια ελίτ της χώρας που θέλει την ανατροπή της κυβέρνησης.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet