Μελέτη για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στον Δήμο Βριλησσίων
Ποιότητα Ζωής

Μελέτη για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στον Δήμο Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων, σκοπεύοντας στη Βιώσιμη Κινητικότητα στην πόλη, εκπονεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για μέτρα και παρεμβάσεις, με χρονικό ορίζοντα 5ετίας, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του δημότη.

Το Σχέδιο Αστικής Βιώσιμης Κινητικότητας θα περιέχει τόσο επιχειρησιακό όσο και στρατηγικό σκέλος, ενώ θα αναφέρεται σε όλες τις συνιστώσες (υποσυστήματα) του αστικού συστήματος μεταφορών και συγκεκριμένα:

  • Οδική κυκλοφορία (διαχείριση κυκλοφορίας, σηματοδότηση, σήμανση).
  • Στάθμευση (παρά την οδό και εκτός οδού).
  • Μαζικές μεταφορές.
  • Δίτροχα (μηχανοκίνητα και μη).
  • Πεζοί.
  • Οδική ασφάλεια (πεζών και οχημάτων).

Τα βήματα που θα ακολουθηθούν για την κατάστρωση του σχεδίου είναι τα εξής:

α) Ανάλυση και αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης στον τομέα της αστικής κινητικότητας (μετακινήσεις, κυκλοφορία και στάθμευση για όλους τους τρόπους / μέσα μετακίνησης).

β) Επισήμανση των σχετικών προβλημάτων και αναγκών.

γ) Διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, με γνώμονα τη διασφάλιση βιώσιμης κινητικότητας στους κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες της πόλης.

Στο πλαίσιο του παραπάνω σχεδιασμού, έχουν ήδη ξεκινήσει μετρήσεις κυκλοφοριακών φόρτων σε διάφορα σημεία της πόλης, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου ηλεκτρονική φόρμα ερωτηματολογίου για τους δημότες και έχουν μοιραστεί ερωτηματολόγια για αποτύπωση των σχολικών μετακινήσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet