Περισσότεροι από 700 δρομείς στον 4ο Δρόμο Ζωής Αγ. Παρασκευής
Αθλητισμός

Περισσότεροι από 700 δρομείς στον 4ο Δρόμο Ζωής Αγ. Παρασκευής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 o «4ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής – Αναδεικνύοντας τον Υμηττό 2017» ο οποίος διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό (ΠΑΟΔΑΠ) με φιλοδοξία των διοργανωτών να καθιερωθεί στα αθλητικά δρώμενα της Αυτοδιοίκησης.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), με τη συνδρομή του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής και την υποστήριξη της Ομάδας Αθλητών Μαραθωνίου Αθηνών «ORAMA».

Περισσότεροι από 700, λιγότερο ή περισσότερο έμπειροι, δρομείς, γυναίκες, άνδρες και παιδιά  ξεκίνησαν στις 8:30 το πρωί, από την κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής διαδοχικά τις διαδρομές των 14 χλμ. (μεικτή άσφαλτος και βουνό), 5 χλμ. και 1 χλμ., διασχίζοντας αρχικά την οδό Αγίου Ιωάννου για να επιστρέψουν και να τερματίσουν στο σημείο εκκίνησης.

Η συμμετοχή ξεπέρασε τα όρια του Δήμου Αγίας Παρασκευής, καθώς συμμετείχαν δρομείς απ΄ όλη την Αττική.

Εκτός από την αθλητική του διάσταση, ο αγώνας είχε φιλανθρωπικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Οι δρομείς προσέφεραν συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Μαγειρείου του Δήμου θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας.

Νικητής στη γενική κατηγορία ανδρών 14 χλμ. αναδείχθηκε ο Χρήστος Χασιώτης με χρόνο 0:56:48, δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Τσιγερίδης (0:58:27) και τρίτος ο Άγγελος Παναγιωτόπουλος (0:59:10). Αντίστοιχα στις γυναίκες πρώτευσε η Ιουλία-Ελένη Παναγιωτοπούλου με χρόνο 1:07:45, με δεύτερη τη Γεωργία Μακή (1:13:32) και τρίτη την Ευγενία Σταματελοπούλου (1:15:06).

Στη διαδρομή των 5 χλμ. νικητής αναδείχθηκε ο Αλέξης Γεωργούλιας με χρόνο 0:19:11, δεύτερος τερμάτισε ο Ευθύμιος Παπαδόπουλος (0:19:13) και τρίτος ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος (0:19:42), ενώ στις γυναίκες νικήτρια είναι η Στέλλα Πριμικύρη με χρόνο 0:22:45, δεύτερη η Μαργαρίτα Χαραλαμπίδου (0:23:14) και τρίτη η Δήμητρα Αναστασιάδου (0:23:24).

Συνεργείο της ΕΡΤ κάλυψε τηλεοπτικά την έναρξη του αγώνα, καθώς και δήλωση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλου, κατά την οποία ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό, αλλά και το Τμήμα Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, το Στρατηγείο Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου, όλα τα εθελοντικά σωματεία, τους φίλους εθελοντές, το προσωπικό του ΠΑΟΔΑΠ και του Γραφείου Αυτεπιστασίας του Δήμου, καθώς επίσης και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Παρασκευής που συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση του αγώνα, για την πολύ σημαντική συμβολή τους.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής, Σωτήρης Παπαμιχαήλ, από την πλευρά του δήλωσε: «Η διοργάνωση του 4ου Δρόμου Ζωής αποτελεί πολλαπλή ευκαιρία για όλους, για τους δρομείς να αποδείξουν την εξαιρετική φυσική κατάστασή τους, για τους πολίτες να αποδείξουν την ευαισθησία τους και για τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής να αποδείξει ότι μπορεί να διοργανώνει μεγάλες πρωτοβουλίες για την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού και τη διασύνδεσή του με την πόλη και τους πολίτες».

Επίσης, το Στρατηγείο Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ) υποστήριξε σημαντικά τη διοργάνωση, διαθέτοντας ένα ασθενοφόρο με το απαραίτητο προσωπικό, για την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, αλλά και τη διακομιδή δρομέων σε περίπτωση τραυματισμού ή ατυχήματος.

Το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ) υποστήριξε τον αγώνα διαθέτοντας δύο επανδρωμένα φυλάκια και ένα παρατηρητήριο στην περιοχή του Υμηττού ως σταθμούς ανεφοδιασμού νερού, καθώς και για τον πλήρη έλεγχο της ασφάλειας των δρομέων κατά το πέρασμά τους στο τμήμα της διαδρομής του Υμηττού.

Το 1ο και 3ο Σύστημα Ελλήνων Προσκόπων Αγίας Παρασκευής στήριξαν για άλλη μια φορά στήριξαν σε μέγιστο βαθμό τον αγώνα, διαθέτοντας τους προσκόπους τους στους σταθμούς ανεφοδιασμού νερού, καθώς και ως δείκτες των διαδρομών.

Ο Δήμος και ο ΠΑΟΔΑΠ, με ανακοίνωσή τους, ευχαριστούν πολύ την εταιρεία Coca Cola Τρία Έψιλον για την προσφορά των φυσικών μεταλλικών νερών ΑΥΡΑ και των ισοτονικών ποτών Powerade, που διατέθηκαν στον αγώνα, καθώς και την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ που προσέφερε μπανάνες στους καταπονημένους δρομείς, προκειμένου να ανακτήσουν τη «χαμένη» ενέργεια τους μετά τον αγώνα.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους και συμμετοχή τους και απένειμαν μετάλλια και κύπελλα στους νικητές του αγώνα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγίας Παρασκευής, Γεράσιμος Βλάχος, Σωτήρης Ησαΐας, Δημήτρης ΚονταξήςΙωάννης Λογοθέτης, Αλέξης Μουστόγιαννης, Ιωάννης Μυλωνάκης, Ιωάννης Σιδέρης, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Σωτήρης Παπαμιχαήλ, ο αντιπρόεδρος, Αρ. Σεργκεδάκης, καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μαίρη Ριζκ-Καρακατσάνη. Στις απονομές παρευρέθησαν οι κ.κ. Βασίλειος Παπαλιάκος, αντιπλοίαρχος, εκ μέρους της ΣΔΑΜ, Ανάργυρος Μπακαλώνης, διευθυντής Τροχαίας Αγίας Παρασκευής και Κωνσταντίνος Παμλίδης, υπαστυνόμος Β΄, Ιωάννης Λιανός, υπαστυνόμος Β΄, εκ μέρους του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, Ελένη Μπερτσάτου εκ μέρους της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Ιδιαίτερη τιμή για τη διοργάνωση ήταν η παρουσία του Παραολυμπιονίκη μαραθωνοδρόμου με απώλεια όρασης Νικόλαου Τσατσακλά, ο οποίος συμμετείχε στη διαδρομή των 5 χλμ. και του πανελληνιονίκη βαδιστή Άρη Καραγεώργου.

Τέλος, οι διοργανωτές ευχαριστούν ιδιαιτέρως για τη συμμετοχή τους τα Σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τις δρομικές ομάδες: Ymittos Runners, ΟRAMA,  Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, D-EUZIN Actions, ΑΣΚ Ντερή, ΓΑΣ Χολαργού, Ενάλιο, ΣΔΥΑ, ΣΔΥΠ, ΣΑΦΑΝΣ, ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ, Adidas Runners Athens, Deree College Athletic Club, Demokritos Running Team, DSA Running Team, ΕΥΚΛΗΣ, Απόλλων Δυτικής Αττικής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet