Διάλεξη για τον Αλέκο Κοντόπουλο τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Πολιτισμός

Διάλεξη για τον Αλέκο Κοντόπουλο τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, συμμετέχοντας στη «Διεθνή Ημέρα Μουσείων», διοργανώνει διάλεξη με θέμα «Ο Αλέκος Κοντόπουλος και η εποχή του».

Τη διάλεξη θα πραγματοποιήσει ο ιστορικός Τέχνης, δρ. Αλέξανδρος Τενεκετζής, διδάσκοντας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και συνεργάτης της Εταιρείας Ψηφιακού Πολιτισμού PostScriptum.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στο σύνολο της καλλιτεχνικής παραγωγής (1924-1975) του ζωγράφου Αλέκου Κοντόπουλου, μια πορεία που καλύπτει συνολικά τη μεταβατική περίοδο της Νεοελληνικής Τέχνης από την παραστατικότητα στην αφαίρεση. Το έργο του ζωγράφου θα αναλυθεί σε σχέση με το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ανδρώθηκε καλλιτεχνικά και δημιούργησε, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της συμβολής του στην εξέλιξη των εικαστικών τεχνών στην Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, στις 19:00, στο Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Κοντόπουλου 13, Αγία Παρασκευή, 210 6010121, [email protected]).

Είσοδος ελεύθερη.

Ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται στον χώρο του Μουσείου 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet