Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Πολιτισμός

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Φόρο τιμής,  με ένα ιδιαίτερα επιμελημένο αφιέρωμα, στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη αποδίδει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και το Νομικό του Πρόσωπο ΠΕΑΠ σε συνεργασία με την Ορχήστρα και την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης, αλλά και τη Θεατρική Ομάδα του ΠΕΑΠ, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης και Ρ. Φεραίου).

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, και ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ προσκαλούν όλο τον Δήμο στη μεγάλη αυτή γιορτή με ελεύθερη είσοδο.

Στο τραγούδι η Ντέπη Σακελλαρίου και ο Δημήτρης Κορίλλις. Στην ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας η Κατερίνα Βαφειάδου.

Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη της μουσικής, ενώ έχει συνθέσει τον ίσως πιο αναγνωρίσιμο ελληνικό ρυθμό διεθνώς, το συρτάκι «Ζορμπάς» (1964), βασισμένο σε παραδοσιακή κρητική μουσική. Επίσης, έχει ασχοληθεί με την κλασική μουσική γράφοντας συμφωνίες, ορατόρια, μουσική για μπαλέτο, όπερες, καθώς και μουσική δωματίου. Το πιο σημαντικό του έργο θεωρείται η μελοποιημένη ποίηση, δηλαδή η σύνθεση λαϊκής μουσικής χρησιμοποιώντας ως στίχους ποιήματα βραβευμένων ποιητών ελληνικής και ξένης καταγωγής, όπως οι Γιώργος Σεφέρης (Νόμπελ 1963), Πάμπλο Νερούδα (Νόμπελ 1971), Οδυσσέας Ελύτης (Νόμπελ 1979).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet