«Αντιαθλητικό μαρκάρισμα» Μαυρίδη στην περιβαλλοντική σέντρα Μ. Πατούλη
Ποιότητα Ζωής

«Αντιαθλητικό μαρκάρισμα» Μαυρίδη στην περιβαλλοντική σέντρα Μ. Πατούλη

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης «έβαλε φρένο» στην πρωτοβουλία της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη να πραγματοποιήσει περιβαλλοντική δράση (φύτευση καλλωπιστικών φυτών) στο διαδημοτικό στάδιο Λυκόβρυσης/Μεταμόρφωσης, με τη συνεργασία των αθλητικών σωματείων Α.Ο. Πεύκης και Α.Ο. Λυκόβρυσης.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας εκ μέρους της κας Πατούλη, το Δ.Σ. του Α.Ο. Λυκόβρυσης, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του συλλόγου στο facebook, ομολογεί ότι δέχθηκε παρέμβαση «εκπροσώπου» του Δήμου, «ο οποίος υπενθύμισε στον κ. Διαμάντη (σ.σ.: πρόεδρος Δ.Σ. Α.Ο. Λυκόβρυσης), ότι για όποια ενέργεια έχει σχέση με το γήπεδο την άδεια τη δίνει το ΠΕΑΠ (σ.σ.: Νομικό Πρόσωπο του Δήμου για το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό) και μόνο, εκεί που το γήπεδο ανήκει».

Η ανάρτηση του Α.Ο. Λυκόβρυσης στο facebook.

Προφανώς για ν’ αποφύγει περαιτέρω… περιπέτειες, ο Α.Ο. Λυκόβρυσης αποφάσισε να συμμορφωθεί με την υπόδειξη του Δήμου και να μην συμμετάσχει στη δράση.

Η κα Πατούλη, που, ας μην ξεχνάμε, ήταν πρόεδρος του ΠΕΑΠ με τη διοίκηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, δεν άφησε ασχολίαστη την εξέλιξη. Με ανακοίνωσή της, αφού κάνει λόγο για «εμπάθεια» και «μικροπρέπεια» από πλευράς διοίκησης του Δήμου, δηλώνει ότι η ίδια θα παραμείνει δίπλα στα αθλητικά σωματεία, καθώς προτεραιότητά της παραμένουν τα παιδιά. Μάλιστα, παραχωρεί στον Α.Ο. Λυκόβρυσης τα καλλωπιστικά φυτά που είχε εξασφαλίσει με χορηγία για την προαναφερόμενη δράση, προκειμένου το σωματείο να τ’ αξιοποιήσει όπως νομίζει.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της κας Μ. Πατούλη-Σταυράκη:

Μαρίνα Πατούλη: «Δίπλα στα αθλητικά σωματεία με προτεραιότητα τα παιδιά μας»

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης κα Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη τοποθετείται με αφορμή την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο Α.Ο. Λυκόβρυσης σχετικά με την επικείμενη συλλογική περιβαλλοντική πρωτοβουλία στις 22 & 23 Μαΐου στα Δημοτικά Στάδια των πόλεων μας:

Για μικροπολιτικούς λόγους η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης φάνηκε, για άλλη μια φορά, κατώτατη των περιστάσεων. Έδειξε στην κοινωνία το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό της εσωστρέφειας, της αναλγησίας, της εμπάθειας και της μικροπρέπειας, ακόμη και σε γεγονότα που έχουν την ευρεία στήριξη και αποδοχή των συλλογικών φορέων του τόπου μας.

Δυστυχώς, όπως φαίνεται, μέσω της «εκβιαστικής» ρητορικής που αναπτύσσει σε Αθλητικούς Συλλόγους και Σωματεία, με τη φαινομενική δύναμη της εξουσίας και των απατηλών υποσχέσεων, θέλησε να υποδαυλίσει την πραγματοποίηση μιας εκπαιδευτικής – περιβαλλοντικής δράσης που μοναδικό στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των νέων σε ζητήματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος και της προαγωγής των αξιών του «ευ αγωνίζεσθαι». Μια γιορτή Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος τη δαιμονοποίησε και τη μετέτρεψε σε μικροκομματικό γήπεδο ενός ατελέσφορου αγώνα επίδειξης δύναμης.

Στο πλαίσιο αυτό καταδικάζουμε περίτρανα τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, αντικοινωνικές αποφάσεις της υπάρχουσας διοίκησης, που στόχο έχουν να πλήξουν κάθε ελεύθερη δημιουργική πρωτοβουλία στο πολιτισμένο περιβάλλον που ζούμε και αναπτυσσόμαστε.

Με ομοψυχία και κατανόηση, ως αιρετοί, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη θέση στην οποία βρίσκεται ο Α.Ο. Λυκόβρυσης, τις πιέσεις που του ασκούνται και γι’ αυτό τον λόγο θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αρωγοί στις ανάγκες της αθλητικής νεολαίας του τόπου μας. Δείχνοντας έμπρακτα στα παιδιά μας τις αξίες που μας ενώνουν, θα παραχωρήσουμε στη διοίκηση του Α.Ο. Λυκόβρυσης τα φυτά που εξασφαλίσαμε μέσω χορηγίας, στο πλαίσιο της οικολογικής συνδιοργάνωσης, για να τα αξιοποιήσουν, προάγοντας από κοινού τον πολιτικό πολιτισμό, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Μόνο ενωμένοι, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, θα αντιμετωπίσουμε και θα ξεπεράσουμε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Διότι η κοινωνία έχει αντανακλαστικά και θα δώσει ηχηρές και δημοκρατικές απαντήσεις, σε όσους προσπαθούν να τη φιμώνουν καθημερινά!

Σχετικά άρθρα

2 Comments

  1. Σαράντος Καρύπογλου

    Τον τίτλο τον σκεφτήκατε καλά πριν τον γράψετε;
    Αλήθεια πως βιοπορίζεται το site σας χωρίς καμία διαφήμιση…;;;

    1. ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ

      Μήπως έχετε κάποιον μηχανισμό που σας αποτρέπει από τα να βλέπετε τις διαφημίσεις στο site; Αλλά επειδή μάλλον δεν εννοείτε αυτό, μήπως έχετε κάτι άλλο στον νου σας;

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet