Είμαστε πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση δηλώνει από την Κίνα ο Αλ. Τσίπρας
Πολιτική

Είμαστε πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση δηλώνει από την Κίνα ο Αλ. Τσίπρας

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση και ο στόχος της κυβέρνησης είναι η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μέσα στον τελευταίο χρόνο έγιναν σοβαρά βήματα στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας και σημείωσε πως οι σχέσεις αυτές έχουν γερά θεμέλια που είναι οι πολιτισμοί των δύο χωρών.

Για την Ελλάδα επισήμανε ότι διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στο Belt and Road Forum for International Cooperation και είναι στρατηγικός εταίρος της Κίνας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών για τις διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Γιώργος Τσίπρας.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε ότι η συνεργασία Ελλάδας – Κίνας είναι πολύ σημαντική, καθώς η χώρα μας βγαίνει από την κρίση και η αναβάθμιση της συνεργασίας αφορά τόσο σε αύξηση των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα όσο και σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στην Κίνα.

«Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Li Keqiang. Η συνεργασία Ελλάδας – Κίνας είναι πολύ σημαντική καθώς βγαίνουμε από την κρίση. Η αναβάθμισή της αφορά τόσο σε αύξηση των Κινεζικών Επενδύσεων στην Ελλάδα όσο και σε αύξηση των εξαγωγών Ελληνικών προϊόντων στην Κίνα», αναφέρει στο twitter ο κ. Τσίπρας.

Επίσης αναφέρθηκε στη σειρά σημαντικών επαφών που είχε με οικονομικούς παράγοντες, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Πεκίνο. Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα από σήμερα είναι μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών (ΑΙΙΒ), ενός σημαντικού διεθνούς οργανισμού οικονομικής ανάπτυξης.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet