Ανάδειξη της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας από την ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Ανάδειξη της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας από την ΚΕΔΕ

Στο πλαίσιο του 1ου τριήμερου Μαραθωνίου Ανάπτυξης Εφαρμογών και Υπηρεσιών CITY CHALLENGE -crowdhackathon #smartcity που διοργανώνει η ΚΕΔΕ, σήμερα, Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και ώρα 16:00, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των εφαρμογών και ιδεών από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στον Μαραθώνιο.

Η παρουσίαση θα γίνει στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254, Μοσχάτο, αίθουσα «Ιφιγένεια»).

Πάνω από 200 νέοι προγραμματιστές, μηχανικοί, αναλυτές, φοιτητές, μαθητές, νέοι επιχειρηματίες και άλλοι με τη βοήθεια 120 μεντόρων, κριτών, στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της αγορά, καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας υλοποίησαν καινοτόμες ιδέες κατά τη διάρκεια του τριημέρου που θα εκπλήξουν ευχάριστα το κοινό.

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, θα βραβεύσει τις καλύτερες ομάδες. Ειδικότερα οι πιο άρτιες εφαρμογές που θα προκύψουν μέσα από τη διαδικασία του CITY CHALLENGE θα βραβευθούν και σε επόμενη φάση θα εξελιχθούν με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, μέσα από πρόγραμμα και δομή επιτάχυνσης (#smarcity accelerator). Βασική επιδίωξη είναι η ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρηματικών και επιχειρησιακών μοντέλων και καινοτόμων επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό που θα υποστηρίζονται από ομάδες νέων επιστημόνων και επαγγελματιών και θα αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες των Δήμων.

Ο κ. Γ. Πατούλης χαρακτήρισε τον Μαραθώνιο ως «αφετηρία μιας μεγάλης προσπάθειας που ξεκινάει η ΚΕΔΕ με στόχο την ανάδειξη της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας ως πολλαπλασιαστές ισχύος της αναπτυξιακής αναγέννησης της χώρας» και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις καινοτόμες ιδέες όλων των νέων ανθρώπων που συμμετέχουν στη δράση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet