Δράση του ΣΒΑΠ και των Παλαιών Προσκόπων Χαλανδρίου στη Ρεματιά
Αυτοδιοίκηση

Δράση του ΣΒΑΠ και των Παλαιών Προσκόπων Χαλανδρίου στη Ρεματιά

Με μια κοινή δράση, που συνδιοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων (ΣΒΑΠ) κι η Ένωση Παλαιών Προσκόπων, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, στη Ρεματιά Χαλανδρίου, ξεκινά η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος,.

Στον υπέροχο χώρο του φυσικού τοπίου της Ρεματιάς, σε μια ολοήμερη εκδήλωση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το οικοσύστημά της μέσα από την άσκηση, το παιχνίδι και τη βιωματική εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα πάρκο περιπέτειας και περιβαλλοντικής αγωγής, το οποίο θα απευθύνεται σε παιδιά 10-15 ετών από όλη την Ανατολική Αττική. Το πάρκο θα λειτουργήσει από το πρωί μέχρι το απόγευμα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Μαζί τους θα διασκεδάσουν Πρόσκοποι της ίδιας ηλικίας που, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εφορεία Ανατολικής Αττικής του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, θα προσκληθούν για να ζήσουν τη δράση και να μοιραστούν με τα υπόλοιπα παιδιά, τις εμπειρίες και τον τρόπο ζωής των προσκόπων.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής διαθέτει 34 Ομάδες Προσκόπων, με περίπου 550 Προσκόπους και 130 βαθμοφόρους και περιλαμβάνει της περιοχές Αγία Παρασκευή, Παπάγος, Χολαργός, Μαρούσι, Βριλήσσια, Πεντέλη, Πεύκη, Χαλάνδρι, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Περισσός, Φιλοθέη, Ψυχικό, Διόνυσος, Θρακομακεδόνες, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Κορωπί, Λαύριο, Παιανία, Παλλήνη, Ραφήνα και Σαρωνικός.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος της εκδήλωσης, παρουσία του προέδρου του Συνδέσμου, Γιώργου Κουράση, του αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου, Σέργιου Γκάγκα, του περιφερειακού εφόρου Ανατολικής Αττικής, Δ. Χαζάπη, της διευθύντριας του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, Μ. Κανατσούλη, της προέδρου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου, Κ. Δάνου, του μέλους του Σώματος Εθελοντών Δήμου Χαλανδρίου Ε. Κατούφα, άλλων φορέων και στελεχών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet