Ηχηρή αποχώρηση, χωρίς κουβέντα
Κοινωνία

Ηχηρή αποχώρηση, χωρίς κουβέντα

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής αποχώρησε σιωπηρά από την ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον απολογισμό του 2013 της πόλης, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την έντονη αντίθεσή του στην τοποθέτηση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, ότι όλα είναι καλώς καμωμένα σε ό,τι αφορά τα σχολεία της πόλης.

Για το συμβάν, η Ένωση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής παρευρέθη σύσσωμο στη σημερινή (02/02/2014) Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον «Απολογισμό του 2013».

Όταν ο Δήμαρχος, αναφερόμενος στα «Σχολεία», είπε ότι τα πάντα είναι «Σχεδόν άψογα» και ότι δέχεται μόνο «λίγες γκρίνιες από την Ένωση Γονέων και κάποιους συλλόγους γονέων» το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποχώρησε σιωπηρά, θεωρώντας ότι οποιαδήποτε τοποθέτηση δεν θα βοηθούσε τη δημοτική αρχή να συνειδητοποιήσει την καθημερινή πραγματικότητα των Δημόσιων Σχολείων στην πόλη μας. Εξάλλου, αυτό είχε αποδειχθεί και από τη στάση της Διοικούσας παράταξης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16/10/2013, όπου καταψήφισε την εισήγηση της Ένωσης αναφορικά με τα προβλήματα των σχολείων, γιατί αυτά «ήταν λυμένα ή δρομολογημένα να λυθούν».

Θεωρήσαμε λοιπόν ότι η σιωπή μπορεί να είναι πιο ηχηρή και από την πιο δυνατή κραυγή.

Παραθέτουμε επίσης το απόσπασμα της Εισήγησης του Δημάρχου για τη σημερινή συνεδρίαση όπως είχε κατατεθεί:

«ΣΧΟΛΕΙΑ

Οι 23 σχολικές μονάδες της Αγίας Παρασκευής αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα μας. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου δεσμευθήκαμε ότι καμία έκπτωση δεν θα γίνει στη λειτουργία και στην αξιοπρεπή συντήρηση των σχολικών μονάδων. Παρά το γεγονός ότι οι επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Παιδείας είναι μειωμένες κατά 50% σε σχέση με το παρελθόν, δεν υπήρξαν προβλήματα. Αυτό μας το επιβεβαιώνουν καθημερινά και μας συγχαίρουν γονείς και δάσκαλοι διαψεύδοντας κακοπροαίρετες «φήμες».

Δώσαμε αγώνα και επιτύχαμε μαζί με τους γονείς και εκπαιδευτικούς να μη μπει «λουκέτο» σε καμία σχολική μονάδα της πόλης μας. Πιστεύω στη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων και αγωνιζόμαστε ,σε συνεργασία με τον ΟΣΚ για την εξασφάλισή τους. Παραδόθηκε ήδη σε χρήση το 12ο Νηπιαγωγείο, εξετάζουμε προσεκτικά και το ζήτημα των πρώην εκπαιδευτηρίων Μακρή και προχωρούμε το Μπαρμπίκα, το 5ο Γυμνάσιο και το 14ο Νηπιαγωγείο, όπου παραχωρήσαμε στο ΟΣΚ το Ο.Τ. 328 οικόπεδο.»

Αγία Παρασκευή 02/02/2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet