Συνάντηση 9 Δήμων – εταίρων με στόχο τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση 9 Δήμων – εταίρων με στόχο τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη

Παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων Δήμων του Βορείου Τομέα Αθηνών οι οποίοι έχουν συστήσει σύμπραξη με επικεφαλής τον Δήμο Αμαρουσίου.

Δήμοι – εταίροι που συμμετέχουν στη σύμπραξη είναι οι δήμοι, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης –Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης και Φιλοθέης – Ψυχικού.

Η σύμπραξη των παραπάνω Δήμων υπέβαλε Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) για τη συγκρότηση «Μητροπολιτικού Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Πυρήνα» της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤΤ050 του Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης».

Στο πλαίσιο της συνάντησης που διεξήχθη στο δημαρχείο Αμαρουσίου, οι εκπρόσωποι των Δήμων – εταίρων ενημερώθηκαν από τα αρμόδια στελέχη του Δήμου Αμαρουσίου (επικεφαλής εταίρος) για την υποβολή της Πρότασης και έγινε συνοπτική παρουσίαση του περιεχομένου της Πρότασης με έμφαση στην προτεινόμενη «Στρατηγική» (άξονες προτεραιότητας, ειδικοί στόχοι, παρεμβάσεις, κ.λπ.).

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε διαλογική συζήτηση για πλήθος θεμάτων που αφορούσαν, όπως ενημερώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, αφενός μεν, το υποβληθέν «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) για τη συγκρότηση “Μητροπολιτικού Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Πυρήνα” της Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών», καθώς και για τις επόμενες «ενέργειες» που πρέπει να γίνουν, με στόχο την ενεργοποίηση και την προώθηση της προτεινόμενης Πράξης, με έμφαση στη συνέχιση της Διαδικασίας Διαβούλευσης, αλλά και στη σύσταση της Αστικής Αρχής / ΕΦ.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, χαρακτήρισε αξιόλογο το υποβληθέν σχέδιο και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με τη βοήθεια όλων θα προχωρήσει η υλοποίησή του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet