Κόντρα Τσακαλώτου-Λοβέρδου για το αφορολόγητο, αναφορές σε «παντελονάτους» και μη
Πολιτική

Κόντρα Τσακαλώτου-Λοβέρδου για το αφορολόγητο, αναφορές σε «παντελονάτους» και μη

Αντιπαράθεση για το αφορολόγητο ξέσπασε στη συνεδρίαση των επιτροπών στις οποίες συζητήθηκε το πολυνομοσχέδιο.

«Tον Μάιο του 2016 είχαμε να αντιμετωπίσουμε τους θεσμούς που ήθελαν να πάρουμε μέτρα κοφτά. Μέσα σε αυτά ήταν το αφορολόγητο και εμείς δώσαμε μια μεγάλη μάχη να μη μειωθεί το αφορολόγητο και το καταφέραμε. Το ΔΝΤ ήθελε να επιβάλει τη μείωση του αφορολόγητου και εμείς παλέψαμε να υπάρχουν αντίμετρα» είπε ο Ευκλ. Τσακαλώτος, απαντώντας σε βουλευτές, όπως ο Μάκης Βορίδης (Ν.Δ.), που του ζήτησε να εξηγήσει γιατί δεν παραιτήθηκε αφού πάμε πλέον σε μεγάλη μείωση του αφορολόγητου.

«Τη δέσμευση παραιτήσεως δεν σας την επέβαλε κανείς, εσείς το θέσατε αυτό ως προσωπικό σας στοίχημα. Εσείς είπατε ότι δεσμεύεστε σε περίπτωση που το αφορολόγητο πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο ύψος. Ήταν το διαπραγματευτικό σας στοίχημα τον Μάιο» δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

Ο χαρακτήρας της προσωπικής επίθεσης που εξαπέλυσε σε βάρος του υπουργού Οικονομικών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος προκάλεσε αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παντελονάκια δεν φοράτε. Είστε ο άνθρωπος που είπε ότι θα παραιτηθεί εάν πέσει κάτω από 9.000 ευρώ το αφορολόγητο και το πήγατε στις 5.000 ευρώ και κάτι. Δεν έχετε τσίπα επάνω σας» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Για το “παντελονάτος” και για αυτό που είχε πει ο Κασιδιάρης πριν λίγο καιρό, “η μαντάμ Τσακαλώτου” κ.λπ. και επειδή μας ακούν και νέα παιδιά, οραματιζόμαστε μια κοινωνία όπου και στη γλώσσα και στην πραγματικότητα ό,τι είναι αρσενικό δεν είναι απαραιτήτως καλό και ό,τι είναι θηλυκό δεν είναι απαραιτήτως κακό -και αυτή είναι η αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε σε αυτή την κοινωνία» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος.

«Αυτό που λέτε είναι απαράδεκτα σεξιστικό και προκαλεί μονομαχία, εάν ήμασταν σε άλλες εποχές. Λίγο πιο σεμνοί να είσαστε παρακαλώ» είπε ο προεδρεύων Νίκος Μανιός, απευθυνόμενος στον Ανδρ. Λοβέρδο.

«Κύριε πρόεδρε, επιτέλους πρέπει να σταματήσουν τα σεξιστικά σχόλια μέσα στην αίθουσα. Και σήμερα και χθες, το να “φοράμε παντελονάκια ή παντελόνια” ή ο,τιδήποτε άλλο, νομίζω δεν τιμά το Κοινοβούλιο και ιδιαίτερα με την παρουσία μας. Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ να ζητήσετε να ανακαλέσει ο κ. Λοβέρδος» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη, απευθυνόμενη στο προεδρείο.

«Η κυβέρνηση παραδίδει την νομοθετική πρωτοβουλία στους δανειστές και ο κ. Τσακαλώτος γίνεται “γραμματοκομιστής”. Ποια πρωτοβουλία, με προνομοθετημένες περικοπές στις συντάξεις και στα αφορολόγητα; Ποια κυριαρχία, με χαλκευμένα τα εργατικά και εργασιακά δικαιώματα; Ποια κυριαρχία, με διαλυμένη την αγορά και παραδομένη στα συμφέροντα; Τέτοια κυριαρχία δεν υπάρχει. Εν πάση περιπτώσει, το 2021 δεν θα είναι ο Τσακαλώτος, για να φορέσει τη φουστανέλα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, για να σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης. Άλλοι θα είναι» είπε ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος.

«Αν ο Τσακαλώτος θα έπρεπε να παραιτηθεί σε σχέση με την απόσταση που πήρε από εκείνη τη δήλωσή του, σίγουρα οι πρώην υπουργοί Οικονομικών με τα εγκλήματα που έκαναν, θα έπρεπε να έχουν αυτοπυρποληθεί στην πλατεία Συντάγματος. Και να μην αρχίσω να λέω, αμετανόητοι εραστές του μαύρου της κινδυνολογίας και της καταστροφολογίας, αυτοεκπληρούμενες προφητείες» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet