Μεγάλο ενδιαφέρον για την ομιλία για τα αναπτυξιακά προβλήματα παιδιών
Κοινωνία

Μεγάλο ενδιαφέρον για την ομιλία για τα αναπτυξιακά προβλήματα παιδιών

Δεκάδες γονείς παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία της δρ. Αλεξάνδρα Νικολάου-Παπαναγιώτου για τα προβλήματα στην ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας, που φιλοξένησε ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στον καινούργιο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό της πόλης επί της οδού Χρυσανθέμων και Τζουμαγιάς.

Η δρ. Νικολάου, διευθύντρια του τμήματος Κοινωνικής Ιατρικής και Αναπτυξιολογίας του Παίδων Πεντέλης, μίλησε για τα σημάδια που υποδεικνύουν αναπτυξιακά προβλήματα στο παιδί, τα οποία και ο ίδιος ο γονέας μπορεί να εντοπίσει, σημείο κατά το οποίο, όπως τόνισε με ένταση η γιατρός, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγνοήσει ή να ντραπεί να αναφέρει, παρά μόνον άμεσα να απευθυνθεί σε ειδικούς. Τα περιθώρια θεραπείας είναι μεγάλα, εάν υπάρξει έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη, υπογράμμισε η δρ. Νικολάου, η οποία πρόθυμα, μετά την ομιλία της, απάντησε στις ερωτήσεις των γονιών.

«Με τον φόβο του κοινωνικού στιγματισμού ή και της άρνησης να παραδεχθούμε ότι το παιδί μας χρειάζεται την βοήθεια τρίτων, πολλές οικογένειες ζουν στην άρνηση, στερώντας από τα παιδιά τους μια αγωγή η οποία θα μπορούσε να τα βοηθήσει καταλυτικά. Για αυτό και εμείς χρειάζεται να προχωράμε σε αυτές τις δράσεις. Για να καταλάβουν οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα ότι δεν είναι μόνοι τους, ότι δεν θα τους αφήσουμε μόνους τους. Ότι δεν πρέπει να φοβηθούν να ζητήσουν βοήθεια, γιατί, εάν το κάνουν, η βοήθεια θα τους δοθεί. Ότι το Ηράκλειο είναι ένας Δήμος, ένας τόπος κοινωνικής αλληλεγγύης», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet