Άγριος ο Μάιος με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα
Περιβάλλον

Άγριος ο Μάιος με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Επέστρεψε ο… χειμώνας μέσα στον Μάιο με βροχές, καταιγίδες και μειωμένη θερμοκρασία. Ο καιρός θα είναι άστατος σήμερα, Πέμπτη, κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικούς όμβρους κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως, στα ορεινά μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στα βόρεια θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών στα ορεινά το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 ως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Άστατος θα είναι ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν, ενώ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ στα βόρεια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα δυτικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν, ενώ εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα βόρεια. Άνεμοι: στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή

Άστατος καιρός θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή στα νοτιοανατολικά της χώρας με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet