Συνεχίζονται οι επαφές του προέδρου της ΚΕΔΕ στη Σουηδία
Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζονται οι επαφές του προέδρου της ΚΕΔΕ στη Σουηδία

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Στοκχόλμη όπου έχει σειρά επαφών με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Σουηδίας και μέλη της ελληνικής ομογένειας, επισκέφθηκε το Σουηδικό Κοινοβούλιο, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον Έλληνα βουλευτή Σουηδίας Σ. Δελλή.

Κατά την επίσκεψη στο Κοινοβούλιο, το οποίο αριθμεί 349 βουλευτές, μαζί με τον κ. Πατούλη ήταν, επίσης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Solna και πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων αιρετών της Ευρώπης, Γ. Κοντορίνης, ο πρόεδρος της Ελληνοσουηδικής Επιτροπής Φιλίας, Lars Mejern Larsson, και ο Έλληνας πρέσβης στη Σουηδία, Δ. Τουλούπας.

Στο περιθώριο της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τον ιατρικό τουρισμό, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει ότι η ενίσχυση του μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βραχίονα ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Με δεδομένο και την πληθώρα Ελλήνων ιατρών που δραστηριοποιούνται στη Σουηδία, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να υποστηριχθεί το υψηλά εξειδικευμένο και άριστα καταρτισμένο επιστημονικό ιατρικό δυναμικό της χώρας μας.

«Ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να γίνει πόλος προσέλκυσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής ιατρικής κοινότητας και επισκεπτών, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον Έλληνα βουλευτή για τις προτεραιότητες που έχει θέσει το σουηδικό κράτος με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες, σημειώνοντας ότι ψηλά στην ατζέντα είναι η εκπαίδευση, η περίθαλψη αλλά και θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον.

Όπως ανέφερε ο κ. Δελλής παρακολουθεί στενά τα προβλήματα της χώρας που πηγάζουν από την κρίση και πολλά θέματα τα προβάλλει στο Σουηδικό Κοινοβούλιο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Στοκχόλμη ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε την Ελληνική Πολιτιστική Στέγη, υπό την εποπτεία της οποίας λειτουργεί ελληνικό σχολείο με 400 μαθητές οι οποίοι διδάσκονται την ελληνική γλώσσα.

Κατά την επίσκεψη ο κ. Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη χορωδία «Ορφέας» του ιδρύματος, αλλά και να συζητήσει με μέλη της ελληνικής κοινότητας για τους τρόπους περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων με τη μητέρα – πατρίδα. Προηγήθηκε επίσκεψη και στην ελληνική κοινότητα της Βόρειας Στοκχόλμης, υπό τη συνοδελία του προέδρου της, Μ. Νικολαΐδη.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Η ελληνική ομογένεια σε όλα τα μέρη του κόσμου αποδεικνύει συνεχώς ότι η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πιο δυνατά, έξω από τα μητρικά χώματα.

»Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως οι απανταχού ομογενείς με την απεριόριστη αγάπη που τρέφουν για την Ελλάδα και το ισχυρό δέσιμό τους με τις  πατρογονικές ρίζες, αποτελούν τον ισχυρό μας σύμμαχο στην εθνική προσπάθεια για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης.

»Η Ελληνική Αυτοδιοίκηση επενδύει στη δύναμη της ομογένειας και θα συνεχίσει την ισχυροποίηση των σχέσεων με τον ελληνικό λαό. Οφείλει όμως και η χώρα να ανταποδώσει την ουσιαστική στήριξη των ομογενών, δίνοντας τους το δικαίωμα ψήφου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet