Video

Φωτιά ξέσπασε στο κτήριο του πρώην Παπαδημητρίου, στα Μελίσσια

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Μαΐου 2017 στο κτήριο του 1ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ (πρώην Παπαδημητρίου) στα Μελίσσια. Η πυρκαγιά ξέσπασε στον τρίτο όροφο του εγκαταλελειμμένου κτηρίου, όπου βρίσκονταν στρώματα του νοσοκομείου.

Επί τόπου έσπευσαν οχήματα και πληρώματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και κλιμάκια του Δήμου Πεντέλης, με επικεφαλής τον δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη και του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Βλάσση Σιώμο.

Η φωτιά δεν ήταν μικρής έκτασης, όπως ενημέρωσε το «Ε» ο επικεφαλής της πυροσβεστικής δύναμης, αλλά τέθηκε σύντομα υπό έλεγχο. Το «ευτύχημα», όπως μας είπε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, ήταν ότι ο βροχερός καιρός απέτρεψε το ενδεχόμενο η φωτιά να επεκταθεί στο πανέμορφο δάσος που περιβάλλει το συγκεκριμένο κτήριο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, μας δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τον τρομοκρατημένο φύλακα του κτηρίου για την πυρκαγιά κι αμέσως κινητοποίησε τον μηχανισμό του Δήμου. Αν και ουδείς γνωρίζει προς το παρόν πώς προκλήθηκε η φωτιά, ο δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν κατά καιρούς καταγγελίες ότι το εγκαταλελειμμένο κτήριο χρησιμοποιείται από «κάθε λογής άτομα», μεταξύ των οποίων και χρήστες ναρκωτικών.

Τη λήψη μέτρων για το κτήριο και το δάσος ζητεί ο Δήμος Πεντέλης

Λίγο μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πρώην Παπαδημητρίου, ο Δήμος Πεντέλης εξέδωσε δελτίο Τύπου για του συμβάν, ενώ ο δήμαρχος Πεντέλης, με επιστολή που απέστειλε στον δ/ντή της διεύθυνσης Υποδομών Πόλης και την οποία κοινοποιεί, μεταξύ άλλων, και στου υπουργείο Εσωτερικών, ζητεί την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς, αλλά και την υποβολή προτάσεων για:

  • Την περιφρούρηση του κτηρίου.
  • Την απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών.
  • Την αντιπυρική του οργάνωση.
  • Τον καθαρισμό του δάσους που το περιβάλλει.
Το έγγραφο Δήμου Πεντέλης μέσω του οποίου ζητεί διενέργεια ΕΔΕ.

Ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης.
Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, μαζί με εθελοντή του Συνδέσμου.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet