Γ. Σταθόπουλος: Σύντομα πραγματικότητα τα γηπεδάκια 5×5 7ου & 9ου Δημοτικών
Αθλητισμός

Γ. Σταθόπουλος: Σύντομα πραγματικότητα τα γηπεδάκια 5×5 7ου & 9ου Δημοτικών

Τα γηπεδάκια 5×5 των 7ου και 9ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής θα γίνουν σύντομα πραγματικότητα και με απόλυτη διαφάνεια, όπως τονίζει ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος

Σημειώνεται ότι σχετική ανακοίνωση είχε εκδώσει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής Κώστας Τσιαμπάς, φέρνοντας, μάλιστα, το έργο προμήθειας και τοποθέτησης χλοοτάπητα στα γηπεδάκια των σχολείων ως παράδειγμα απώλειας εμπιστοσύνης στη διοίκηση του δημάρχου.

Αντιθέτως, όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος, Δήμος και Τεχνικές Υπηρεσίες κινήθηκαν γρήγορα αναφορικά με το έργο.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του δημάρχου σημειώνεται:

Θα επιτρέψετε στον δήμαρχο να σας κουράσει με την καταγραφή της γραφειοκρατίας που απαιτείται για να ολοκληρωθεί ένα έργο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ανακατασκευή των γηπέδων 5×5 στα Δημοτικά Σχολεία 7ο και 9ο της Αγίας Παρασκευής.

Ιστορικό

Στις 29.11.2016 χρεώθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίας Παρασκευής το Σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης που εστάλη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού – ΓΓΑ για την ανακατασκευή των γηπέδων. Είκοσι μέρες μετά, η Υπηρεσία έστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση το εισηγητικό της, αφού έγινε επεξεργασία και συμπλήρωσή του. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη λήψη απόφασης έγκρισης του Σχεδίου μέσα στο 2016 έγινε χωρίς να είναι υποχρέωση της υπηρεσίας, διότι γνώριζε από την κα Παπαδάκη της ΓΓΑ ότι οι περισσότεροι Δήμοι θα έπαιρναν τη σχετική απόφαση το 2017!

Στη συνέχεια (17.01.17) απεστάλη η μελέτη του χλοοτάπητα στη ΓΓΑ και στις 7.02 ολοκληρώθηκαν οι διαρθρώσεις και υπεγράφη η σύμβαση από τον κ. Βασιλειάδη, υφυπουργό Αθλητισμού και τον δήμαρχο Αγ. Παρασκευής.

Ακολούθως 20.02 έγινε το πρωτογενές αίτημα για την έγκριση της δαπάνης των 50.000 ευρώ και την ίδια μέρα η εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή, στις 20.03, δε, εκδόθηκε η απόφαση ανάληψης υποχρέωσης από τον δ/ντή της Οικονομικής Υπηρεσίας και στις 24.03 η απόφαση για την κατάρτιση των όρων Διακήρυξης.

Τέλος στις 3.04 ελήφθη η απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή και στις 7.04 έγινε ανάρτηση της διακήρυξης διαγωνισμού για επιλογή εργολάβου στο ΚΗΜΔΗΣ με ημερομηνία διαγωνισμού την 20.04.17

Από τις ημερομηνίες που προανέφερα προκύπτει ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση.

Η Διακήρυξη έγινε σύμφωνα με τον Ν.4412 και η Επιτροπή αποτελούμενη από έμπειρους μηχανικούς της Τεχνικής υπηρεσίας εξέτασε τις προσφορές και έτσι προέκυψε μειοδότης. Όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι, που αρκετοί είχαν προσφέρει μεγαλύτερη έκπτωση, δεν είχαν τα νόμιμα δικαιολογητικά. Αυτό που πρότεινε ο πρ. δήμαρχος Β. Ζορμπάς, δηλαδή να καλέσουμε τον μειοδότη για να δώσει μεγαλύτερη έκπτωση, δεν μπορούσε να γίνει διότι δεν προβλέπεται από τον Ν.4412/16 (άρθρο 106 του Ν.4412/16), η δε Νομολογία που προσκόμιζε, αφορούσε έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με ημερομηνία Φεβρουάριου του 2015 για τον Ν.3669/2008 και για άλλη μορφή διαγωνισμού.

Συμπέρασμα

Αποδεικνύουμε σε αυτό το κουραστικό άρθρο, ότι δουλέψαμε γρήγορα μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τα γηπεδάκια των δύο Δημοτικών Σχολείων θα γίνουν πραγματικότητα σύντομα και με απόλυτη διαφάνεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet