Εντυπωσιακά εκθέματα και πλήθος κόσμου στον εκκολαπτόμενο θεσμό της ART3AGE
Πολιτισμός

Εντυπωσιακά εκθέματα και πλήθος κόσμου στον εκκολαπτόμενο θεσμό της ART3AGE

Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν οι πρώτες ημέρες της 1ης Διαδημοτικής Εικαστικής Διάδρασης ART3AGE, την οποία δημιούργησε και διοργανώνει αυτό το διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Δεκάδες καλλιτέχνες μεγαλύτερης ηλικίας -ερασιτέχνες, ομάδες ή και επαγγελματίες- από 13 Δήμους όλης της Αττικής, έστησαν και παρουσιάζουν τα έργα τους στους χώρους όπου λειτουργεί η έκθεση, τραβώντας το ενδιαφέρον του κοινού ήδη από την τελετή εγκαινίων της Διάδρασης, τα οποία έγιναν παρουσία πλήθους κόσμου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου».

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η τέχνη είναι εδώ να μας ενώνει, να μας δίνει βήμα έκφρασης σε όσα δεν μπορούμε να πούμε. Με χαρά ο Δήμος μας διοργανώνει την συγκεκριμένη έκθεση, με φιλοδοξία να την κάνει ένα ισχυρό θεσμό για το μέλλον», τόνισε στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, Χρύσα Αγγελοπούλου, έχοντας την ευθύνη της διοργάνωσης της ART3AGE.

«Είμαι σίγουρος ότι αυτή η πρώτη διοργάνωση θα αποτελέσει την πρώτη από πολλές ακόμα που θα ακολουθήσουν. Ευχαριστώ πολύ τους δημιουργούς και τους δήμους που συμμετέχουν», σχολίασε ο εντεταλμένος για τα ΚΑΠΗ δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Οικονομίδης.

«Εγκαινιάζουμε όχι απλώς μία καλλιτεχνική έκθεση, αλλά έναν θεσμό. Ένα θεσμό που κρύβει μέσα του την σοφία της τρίτης ηλικίας, αλλά και την δημιουργία όσων νιώθουν και άρα είναι νέοι. Γιατί, το πιστεύω αυτό, όταν το μυαλό μας είναι νέο και ενεργό, ακόμη και τα σωματικά προβλήματα μπορούν να περάσουν σε δεύτερη μοίρα, όσες δυσκολίες και αν μας δημιουργούν. Η πολιτιστική καλλιέργεια σε συμπολίτες μεγαλύτερης ηλικίας είναι για τον Δήμο μας μία επιλογή ουσίας. Και είναι πραγματικά σημαντικό που το Εικαστικό Εργαστήρι των ΚΑΠΗ του Ηρακλείου Αττικής καταφέρνει να πάει αυτή την επιλογή πολλά βήματα παρακάτω, διοργανώνοντας την 1η Εικαστική Διάδραση ART3AGE», ήταν το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, ο οποίος, ως πρώτο δείγμα της «διάδρασης», παρέλαβε το Δέντρο της Ζωής, τον πίνακα στον οποίο έβαλαν την πινελιά τους όλοι οι συμμετέχοντες, όλοι οι προσκεκλημένοι της έκθεσης…

Μέχρι και την Κυριακή η Έκθεση

Θυμίζουμε, η ART3AGE θα συνεχίζει έως την Κυριακή 21 Μαΐου, στους τέσσερις χώρους της έκθεσης: τη Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας), το Πολιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος), το 1ο Δημοτικό Σχολείο (Νεότητος και Σοφίας) και την Πινακοθήκη Γρηγοριάδη (Μαρ. Αντύπα 18).

Ώρες επισκέψεων: Παρασκευή 18.00 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00 και Κυριακή 10.30 – 13.00.

Ταυτόχρονα, την έκθεση πλαισιώνουν παράλληλες δράσεις, όπως η χθεσινή ενδιαφέρουσα συζήτηση με διακεκριμένους λογοτέχνες, με προεξέχοντα τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet