Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Διήμερο αφιέρωμα στη συμβολή των Κρητών στους απελευθερωτικούς αγώνες

0
21 Προβολές

Διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στη συμβολή των Κρητών στους απελευθερωτικούς αγώνες της πατρίδας μας διοργανώνουν με αφορμή την 76η επέτειο της μάχης της Κρήτης, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου – ΠΑΟΔΑΠ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών & Φίλων Κρήτης, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2017.

Ειδικότερα:

  • Το Σάββατο 27 Μαΐου, στις 19:30, στο θέατρο του 2ου Γυμνασίου (Νεαπόλεως 7) θα γίνουν διαλέξεις με θέμα τη συμμετοχή των Κρητών στον Μακεδονικό Αγώνα και στους Βαλκανικούς Πολέμους. Θα μιλήσουν οι Δ. Κονταξής και Γ. Πρασιανάκης.
  • Την Κυριακή 28 Μαΐου, την ίδια ώρα, στην κεντρική πλατεία θα γίνει εκδήλωση αφιερωμένη στη Μάχη της Κρήτης. Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γ. Σταθόπουλο, και τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, Σ. Παπαμιχαήλ, ομιλία από τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών, Μ. Κρασανάκη, τραγούδια και χορούς της Κρήτης, καθώς και κρητικό κέρασμα. Θα παίξουν οι μουσικοί Μ. Σταυρακάκης, λύρα, Ν. Καραβυράκης, λαούτο, Κ. Ανετάκης, κιθάρα και Χ. Ανδρουλάκης, μπάσο. Συμμετέχουν η Χορωδία και το Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up