Λυκόβρυση Πεύκη.-: Τοποθετήσεις στη συνεδρίαση Δ.Σ. της 16ης Μαΐου
Πολιτική

Λυκόβρυση Πεύκη.-: Τοποθετήσεις στη συνεδρίαση Δ.Σ. της 16ης Μαΐου

Για τις τοποθετήσεις της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης που διεξήχθη την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 ενημερώνει η παράταξη της μειοψηφίας στο Δ.Σ. Λυκόβρυση Πεύκη.-.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της παράταξης σημειώνεται:

Μετά 40 και πλέον ημέρες από την τελευταία σύγκληση, συνεδρίασε την Τρίτη 16 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο με τη συνήθη καθυστέρηση των τριάντα λεπτών από την ορισθείσα έναρξη, λόγω αδυναμίας επίτευξης της προβλεπόμενης απαρτίας των 17 δημοτικών συμβούλων. Ας σημειωθεί χαρακτηριστικά ότι με την έναρξη της συνεδρίασης ήταν παρόντες μόλις 11 από τους 19 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, κανένας από τη μείζονα μειοψηφία και μόνον ένας από τους πέντε ανεξάρτητους.

Ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης και δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Κωνστάντος, στην προ ημερησίας συζήτησης παρέμβαση, τόνισε μεταξύ άλλων:

α. Την ικανοποίησή του για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα τόσο ως προς το εύρος της θεματολογίας όσο και ως προς το επίπεδό τους, έχοντας ιδία άποψη, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους συλλόγους και στα φυσικά πρόσωπα που ενεργοποιήθηκαν για την υλοποίησή τους, καθώς και στις πολιτιστικές δομές του ΠΕΑΠ, ιδιαίτερα στο Δημοτικό Ωδείο.

β. Την αναγκαιότητα δημιουργίας ειδικού προπονητηρίου αποκλειστικά για τα αθλήματα του στίβου, με αφορμή τη συζήτηση για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου που αναμένεται να απασχολήσει σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές του Δήμου δεν επαρκούν για την ουσιαστική, ασφαλή και σε βάθος ενασχόληση εκατοντάδων παιδιών, εφήβων και νέων με τον στίβο, παρά τις γόνιμες προσπάθειες των αθλητικών σωματείων όπως ο Α.Ο. Πεύκης και η Αναγέννηση.

γ. Τη συμπαράταξη με τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της οδού Βύρωνος όπως διατυπώθηκαν από εκπρόσωπό τους στη διάρκεια της Ημέρας του Πολίτη. Παροτρύναμε τη διοίκηση να ικανοποιήσει όσα επιλύονται με δικές της και μόνον ενέργειες. Ωστόσο τονίσαμε την αναγκαιότητα διαδημοτικής συνεργασίας και συναίνεσης με τους όμορους Δήμους για το θέμα της μονοδρόμησης και την πίεση που πρέπει να ασκηθεί προς την κατεύθυνση αυτή τόσο από τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από τους κατοίκους.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων:

α. Υπερψηφίσαμε τους απολογισμούς του ΠΕΑΠ οικονομικών ετών 2014 και 2015 και τις τροποποιήσεις των προϋπολογισμών του Δήμου και των δύο νομικών προσώπων, ΚΟΙΠΑΠ και ΠΕΑΠ οικονομικού έτους 2017.

β. Αξιολογήσαμε θετικά και ψηφίσαμε την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του ΣΠΑΠ (21 ΟΤΑ), για την υποβολή μελέτης σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση και αυτοματοποίηση συστημάτων ηλεκτροφωτισμού και κοινοχρήστων χώρων. Ας σημειωθεί ότι σε σχέση με την αρχική πρόταση που είχε εισαχθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Ιανουαρίου 2017, αλλά αποσύρθηκε από τη διοίκηση, δεν προβλέπεται οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο στο πλαίσιο σύνταξης της μελέτης.

γ. Ψηφίσαμε θετικά στην τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στα οικοδομικά τετράγωνα 29 και 30 της Λυκόβρυσης, στα θέματα που αφορούσαν στην πυροπροστασία, στις επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών, στις εισηγήσεις για το «Κέντρο Κοινότητας» και στην πρόταση μονοδρόμησης της οδού Λευκωσίας στη Λυκόβρυση.

Δύο από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν στις εγκρίσεις ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεων του ΠΕΑΠ των οικονομικών ετών 2014 και 2015 αποσύρθηκαν από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την επισήμανση συμβούλων της αντιπολίτευσης μεταξύ των οποίων και η πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, κ. Μαρίνα Πατούλη, για παράτυπη διαδικασία, με δεδομένο ότι δεν έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο οι λογιστικές καταστάσεις οικονομικού έτους 2013.

Από την αρχική ενημέρωση του δημάρχου, κ. Αναστάσιου Μαυρίδη, σημειώνουμε την έναρξη εργασιών εξωραϊσμού στο κλειστό γήπεδο Πεύκης από τις 15 Μαΐου και τη διενέργεια διαγωνισμού από τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ.) για τα σχολεία στο Ηλιακό Χωριό με τελική έκπτωση 63% χωρίς ενστάσεις. Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα και του ελαστικού τάπητα στίβου στο στάδιο Πεύκης με έκπτωση 64%.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet