Την 4η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ χαιρέτισε η περιφερειάρχης Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Την 4η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ χαιρέτισε η περιφερειάρχης Αττικής

«Η ανάταξη της οικονομίας μπορεί να γίνει πραγματικότητα, με αιχμή του δόρατος και καταλύτη την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας, στο πλαίσιο μιας πραγματικά αποκεντρωτικής πολιτικής, μέσα από ένα νέο Δίκτυο Παραγωγικών Δυνάμεων, δημόσιας και ιδιωτικής επιχειρηματικότητας», υπογράμμισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία ήταν μεταξύ των κεντρικών ομιλητών στην 4η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) με θέμα «Επενδύοντας στο Αύριο: Η Ιδιωτική πρωτοβουλία στην αιχμή της ανάκαμψης».

Η περιφερειάρχης τόνισε, επίσης, ότι «προϋπόθεση του νέου προτύπου ανάπτυξης είναι το σοβαρό επενδυτικό περιβάλλον, το σαφές και σταθερό φορολογικό σύστημα και ένα Δημόσιο που να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο ρόλο του υπεύθυνου και αξιόπιστου εταίρου. Χωρίς τα εμπόδια της γραφειοκρατίας, με αποτελεσματικότητα, μέσα από ευέλικτες συνέργειες με φορείς της επιχειρηματικότητας».

Η ίδια αναφέρθηκε σε ένα «στρεβλό “επιχειρείν” την περίοδο της επίπλαστης ευμάρειας το οποίο ήταν απόρροια παθογενειών και δομικών στρεβλώσεων σχετικά με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα». «Γιατί πολλοί, για πολύ καιρό, είχαν βολευτεί με έναν ιδιωτικό τομέα που αναλάμβανε μόνον εγγυημένα ρίσκα με δημόσιο χρήμα και συνήθως χωρίς κανένα σχέδιο. Και με ένα δημόσιο τομέα που ήταν καλός και χρήσιμος μόνο υπό διάλυση ή, στην καλύτερη περίπτωση, για να “διευκολύνει” το παρασιτικό είδος της επιχειρηματικότητας που προανέφερα. Την κρατικοδίαιτη ιδιωτική επιχειρηματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η περιφερειάρχης αναφέρθηκε, επίσης, στο νέο πρότυπο επιχειρηματικότητας που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής, «μέσα από σειρά πολύμορφων και ποικίλων συνεργειών, είτε με άλλους φορείς του Δημοσίου είτε με φορείς του ιδιωτικού τομέα, χαράσσοντας έναν νέο Οδικό Χάρτη». Αναφερόμενη στη βράβευση νέων επιχειρηματιών στο πλαίσιο του Start-up Awards, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, παρατήρησε ότι «βρεθήκαμε μπροστά σε ένα νέο, χειροπιαστό, καινοτόμο, κοινωνικά υπεύθυνο επιχειρείν – το επιχειρείν, όχι του μέλλοντος, αλλά του σήμερα».

Τέλος, η κα Ρένα Δούρου αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε σειρά πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Αττικής για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, της έξυπνης εξειδίκευσης, «από τις οποίες ήδη κρινόμαστε», όπως είπε. «Ο στόχος μας είναι σαφής: αλλάζουμε το μοντέλο του “επιχειρείν” παράλληλα με εκείνο του διοικείν γιατί πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία. Σε αυτή τη δυναμική διαδικασία, δεν περισσεύει κανείς. Όχι για λόγους αβρότητας. Αλλά για λόγους αποτελεσματικότητας», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet