Video

Ο Μανώλης Γραφάκος έτοιμος να διαβεί τον πολιτικό του Ρουβίκωνα

Μπροστά σε δεκάδες πολίτες του Δήμου Πεντέλης μίλησε ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων κι αναπληρωτής γραμματέας προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Γραφάκος, το βράδυ της Δευτέρας 22 Μαΐου 2017. Παρουσία του αντιπροέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωστή Χατζηδάκη, πρώην δημάρχων Μελισσίων, αυτοδιοικητικών παραγόντων και τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μ. Γραφάκος ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα «Ελευθερία, η απάντηση στην κρίση», χωρίς ν’ αποφύγει τον… πειρασμό να κάνει αναφορά και στα τοπικά δημοτικά πράγματα.

Ήταν ουσιαστικά η πρώτη επίσημη παρουσία του κ. Γραφάκου με την ιδιότητα του δυνητικά υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας. Και γράφουμε δυνητικά, αφού -όπως ο ίδιος σημείωσε- ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ορίσει ο ίδιος εάν και ποιοι θ’ αντιπροσωπεύσουν το κόμμα στα ψηφοδέλτια της Β’ Αθηνών. «Εμείς, δώσαμε το “πράσινο φως” στον Κυριάκο Μητσοτάκη να χρησιμοποιήσει τα ονόματά μας, εάν και όποτε αυτός θελήσει», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος.

Νίκος Χαρδαλιάς

Τον κ. Γραφάκο προλόγισε ο επί 12ετίας επιτυχημένος δήμαρχος Βύρωνα και νυν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος εκθείασε την αυτοδιοικητική διαδρομή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα του πορεία.

«Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, αλλά υπάρχει ελπίδα»

Στην ομιλία του ο κ. Γραφάκος περιέγραψε περιληπτικά πώς οδηγηθήκαμε στη σημερινή κρίση, τόνισε το πώς συντελέστηκε ο εκμαυλισμός των συνειδήσεων πολιτών και πολιτικών, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα τρία «κολοσσιαία» -όπως τα χαρακτήρισε- προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος: το ασφαλιστικό, το δημόσιο χρέος και το τραπεζικό σύστημα.

Ο Μ. Γραφάκος με την κόρη του.

«Όποιος υποσχεθεί ότι έχει εύκολες λύσεις για τα προβλήματα αυτά, λέει ψέματα» είπε ο κ. Γραφάκος, προσθέτοντας ότι λύση στα παραπάνω προβλήματα θα δώσει η μείωση του κρατισμού. «Την επομένη των εκλογών θα πρέπει η κοινωνία να υποστεί ένα θετικό σοκ», που θα περνά μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η οποία θα δημιουργήσει τις νέες θέσεις εργασίας που έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά και θα φέρει τις επενδύσεις που θα προωθήσουν την ανάπτυξη, τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν μας αξίζει να είμαστε χώρα «β’ κατηγορίας»

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην πολύχρονη φιλία του με τον Μ. Γραφάκο, και το «πλεόνασμα» αλλά και το «έλλειμμα» που τον χαρακτηρίζουν.

Ο Κωστής Χατζηδάκης χαιρετά τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει τόσο σημασία να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, όσο το να αναταχθεί η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Έκανε αναφορά στα «πισωγυρίσματα» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά στα μνημόνια («τα ψηφίζει δυο δυο», όπως είπε χαρακτηριστικά), τη διαφθορά και τις εξεταστικές («είναι μια κυβέρνηση που διεπλάκη πιο γρήγορα απ’ όλες τις άλλες κι ευλογεί την παλιά και τη νέα διαπλοκή», τόνισε). «Αν ήταν θεατράνθρωποι θα ήταν πολύ καλύτεροι από πολιτικοί» είπε ο κ. Χατζηδάκης.

 

 

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε, επίσης, ότι εκείνο που απαιτείται σήμερα είναι η επανάσταση της κοινής λογικής και σε αυτό θα πρέπει να επιδείξουν «κότσια» και οι πολιτικοί και οι πολίτες. «Εάν δεν θέλετε πολιτικάντηδες και πολιτικούς – Πινόκιο, πρέπει ν’ αντέξετε την αλήθεια, κι εμείς οι πολιτικοί ν’ αντέξουμε να πούμε τις αλήθειες» ανέφερε, για να προσθέσει: «Να κάνουμε μια καινούργια αρχή, όχι για τη Ν.Δ., αλλά για την πατρίδα μας. Δεν μας αξίζει να είμαστε μια χώρα β’ κατηγορίας στην Ευρώπη».

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «η πιο σύγχρονη μορφή κοινωνικής πολιτικής είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις», αφού «μόνο έτσι ανοίγουν καινούργιες δουλειές, μπαίνει μεροκάματο στο σπίτι…».

«Δεν τελείωσα με τον Δήμο Πεντέλης…»

Στον επίλογο της βραδιάς, ο κ. Γραφάκος δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στον «πόλεμο λάσπης», που όπως είπε δέχθηκε από τη νυν διοίκηση του Δήμου, προειδοποιώντας ότι αυτή την τακτική θα την πολεμήσει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Οι αρχές της Ν.Δ. με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν συνάδουν με στήριξη Στεργίου» δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η ενδεχόμενη κάθοδός του στην κεντρική πολιτική σκηνή δεν αναιρεί την παρουσία του στα τοπικά δρώμενα, η οποία θα είναι συνεχής, προκειμένου ο Δήμος να μπορέσει ν’ αναπληρώσει τα «9 χαμένα χρόνια» που θα συμπληρώσει το 2019 υπό τη διοίκηση του δημάρχου Στεργίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet