Στα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών ο Γ. Σγουρός
Περιφέρεια Αττικής

Στα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών ο Γ. Σγουρός

Τα εγκαίνια ενός πολύ σπουδαίου έργου για την πανεπιστημιακή κοινότητα έγιναν σήμερα το μεσημέρι, αφού παραδόθηκε προς χρήση το νέο κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 από τον τέως περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό (με απόφαση που υπεγράφη 13/5/2013), με στόχο να δοθεί λύση στο κτηριακό πρόβλημα του ιδρύματος, σε συνεργασία με τον τότε πρύτανη του ΟΠΑ, Κων/νο Γάτσιο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την αγορά ενός αυτοτελούς ακινήτου, το οποίο βρίσκεται κοντά στο υφιστάμενο κτήριο του ΟΠΑ, και συγκεκριμένα επί των οδών Τροίας 2, Κιμώλου και Σπετσών, το οποίο πληροί όλες τις σύγχρονες κτηριακές υποδομές, όπως είναι αίθουσες διδασκαλίας, χώροι εργαστηρίων, διοικητικοί χώροι, που θα στεγάσουν τους φοιτητές.

Ο προϋπολογισμός ανήλθε στα 10,5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 και εντασσόταν στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής».

Τα εγκαίνια του κτηρίου έγιναν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, παρουσία μελών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, του πρύτανη του ΟΠΑ, Εμμανουήλ Γιακουμάκη, του δημάρχου Αθηναίων, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακών  και πλήθους κόσμου.

Στην ομιλία του, ο πρύτανης του ΟΠΑ απηύθυνε ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σγουρό για τη συνεισφορά του στην εκπλήρωση αυτού του σημαντικού για το πανεπιστήμιο σκοπού.

Ο τέως περιφερειάρχης, από την πλευρά του, τόνισε ότι «το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί ένα από τα ελάχιστα εκπαιδευτικά ιδρύματα που έχουν παραμείνει κτηριακά στο κέντρο της Αθήνας. Με την επέκτασή του στο νέο αυτό κτήριο θα συνεχίσει να επιτελεί το σημαντικό πνευματικό και μορφωτικό του έργο, ενώ θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ιδιαίτερα υποβαθμισμένης περιοχής στην οποία βρίσκεται και στην τόνωση της αγοράς του κέντρου.

»Η ολοκλήρωση ακόμη ενός πολύ σημαντικού έργου που ξεκίνησε επί των ημερών μας αποδεικνύει ότι αξιοποιήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είχαμε στη διάθεσή μας και υλοποιήσαμε σημαντικά έργα, όπως είναι το συγκεκριμένο, προς όφελος των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet