Γ. Μυλωνάκης: Να πώς μπορεί να ενισχυθεί ο οδοφωτισμός της Αγ. Παρασκευής χωρίς δάνειο
Κοινωνία

Γ. Μυλωνάκης: Να πώς μπορεί να ενισχυθεί ο οδοφωτισμός της Αγ. Παρασκευής χωρίς δάνειο

Με επιστολή του προς τον δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο και τους συναδέλφους του, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μυλωνάκης επαναλαμβάνει τις σοβαρές αντιρρήσεις του για τη σύναψη δανείου από πλευράς Δήμου για την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, τις οποίες είχε διατυπώσει και στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, ο κ. Γ. Μυλωνάκης δεν μένει σε αυτό, αλλά προχωρά στην κατάθεση αναλυτικής πρότασης για την αυτοχρηματοδότηση του έργου μέσω σύμβασης παροχής υπηρεσιών, που όπως υποστηρίζει έχει ακολουθηθεί επιτυχώς σε αρκετούς Δήμους.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Μυλωνάκη και οι προτάσεις του για τον οδοφωτισμό της πόλης.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της τοποθέτησής μου στο Δ.Σ. της 18ης Μαΐου 2017 σχετικά με την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού εξέφρασα σοβαρές αντιρρήσεις για την επιχειρούμενη σύναψη δανειακής σύμβασης από πλευράς του ​​Δήμου μας. Θεωρώ ότι αυτή την εποχή είναι ​λάθος επιλογή να χρεωθεί ο Δήμος με ένα ασύμφορο δάνειο ​(επισυνάπτω σχετική απόφαση του Δ.Σ. Θάσου), όταν την ίδια στιγμή υπάρχει πιο συμφέρουσα λύση. ​

Εννοώ ​φυσικά ​την ​αυτοχρηματ​ο​δ​ό​τηση του έργου μέσω σύμβασης παροχής υπηρεσιών, με τον ανάδοχο να ​αναλαμβάνει το σύνολο της δαπάνης, με μηδενική οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο. Στο ερώτημα πώς αμείβεται ο ανάδοχος, η απάντηση είναι από μέρος της εξοικονόμησης ​ που έχει επιτευχθεί με την αλλαγή των λαμπτήρων​.

Άρα, αφ’ ενός αντικαθίσταται το δίκτυο του δημοτικού φωτισμού στο σύνολό του  εξαρχής από τον ανάδοχο​ κι αφ’ ετέρου ο Δήμος πετυχαίνει πάνω από 70% εξοικονόμηση και ένα μέρος αυτής πηγαίνει στην αποπληρωμή του έργου. Όλα αυτά αναλύονται στα συνημμένα αρχεία.

Δήμοι που έχουν ακολουθήσει αυτή τη μέθοδο είναι ​αυτοί της Καλαμάτας, του Μαλεβιζίου, της Μεγαλόπολης, της Σπάρτης και πρόσφατα ξεκίνησαν τη διαδικασία οι ΔήμοιΣαρωνικού, Φιλοθέης- Ψυχικού και Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι έχω ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα, σας υποβάλω την πρότασή μου, την οποία δουλέψαμε με τους συνεργάτες μου πάνω στο μοντέλο της Αγίας Παρασκευής ​ και ​
με βάση τα στοιχεία της μελέτης «Βελτιώσεις – Αναβάθμιση του Δημοτικού Φωτισμού με χρήση νέων τεχνολογιών και εξοικονόμηση ενέργειας» που εγκρίναμε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Είμαι στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Μυλωνάκης
Δημοτικός Σύμβουλος

​Υ.Γ. Όλα τα αρχεία θα κατατεθούν και στο πρωτόκολλο του Δήμου. ​

Συνημμένα θα βρείτε:
01. Πρόταση για Οδοφωτισμό
02. Χρηματο-οικονομικό μοντέλο (Αυτοχρηματοδότηση)
03. Χρηματο-οικονομικό μοντέλο (Δανεισμός- Καλό σενάριο)
04. Χρηματο-οικονομικό μοντέλο (Δανεισμός- Πιθανό σενάριο)
05. Απόφαση Δ.Σ. Θάσου – Δάνειο Τ.Π.Δ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet