Χαιρετισμός προέδρου ΚΕΔΕ στην εκδήλωση Bravo Sustainability Awards 2017
Αυτοδιοίκηση

Χαιρετισμός προέδρου ΚΕΔΕ στην εκδήλωση Bravo Sustainability Awards 2017

Στην ετήσια εκδήλωση Bravo Sustainability Awards 2017 παρέστη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε: «Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανάπτυξη αν δεν υπάρξει αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων από το συγκεντρωτικό κράτος, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σκεφτούμε εθνικά. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την Ελλάδα του αύριο».

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι: «Είναι εθνικό στοίχημα να καταφέρουμε ως κεντρική διοίκηση και Αυτοδιοίκηση να εξασφαλίσουμε όλες εκείνες τις αναγκαίες προϋποθέσεις προκειμένου να σταματήσει η ροή προς το εξωτερικό χιλιάδων νέων. Επιβάλλεται να δημιουργηθούν οι κατάλληλες μεταρρυθμίσεις με στόχο την αποκέντρωση, την απλοποίηση και τη διαφάνεια. Μέσα από τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορεί να επιτευχθεί ανάπτυξη».

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία μια σειρά από προϋποθέσεις προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη. Ειδικότερα αναφέρθηκε στη διαμόρφωση μιας Διοικητικής Μεταρρύθμισης του κράτους με έμφαση στην αποκέντρωση και στην ενίσχυση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης, στην πάταξη της γραφειοκρατίας και των κάθε λογής διοικητικών εμποδίων, στη διασφάλιση επαρκών και σταθερών πόρων στη  διαχειριστική και επιχειρησιακή ενίσχυση των Δήμων μέσω εξειδικευμένων στελεχών και στη δημιουργία μηχανισμού υποστήριξης και σύγκλισης των μικρών Δήμων με τους μεγαλύτερους και συνήθως καλύτερα οργανωμένους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και αναδείχτηκαν οι πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που αναπτύχθηκαν από επιχειρήσεις και οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας. Η ανάδειξη των πρωτοβουλιών πραγματοποιήθηκε μέσω ενός καινοτόμου διαλόγου μεταξύ 200 κοινωνικών εταίρων και πάνω από 6.000 ενεργών πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet