Διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών παραβόλων από τα ΚΕΠ Χαλανδρίου
Κοινωνία

Διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών παραβόλων από τα ΚΕΠ Χαλανδρίου

Η Διεύθυνση ΚΕΠ του Δήμου Χαλανδρίου ενημερώνει το κοινό ότι η διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών παραβόλων, αλλά όχι και πληρωμής στα κατά τόπους ΚΕΠ, απαιτεί τη χρήση προσωπικών δεδομένων (ΑΦΜ, κ.λπ. στοιχεία ταυτότητας) γι΄ αυτό σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη προσέλευσή τους ή ύπαρξη σχετικής εξουσιοδότησης στον εκπρόσωπό τους.

Εξ αιτίας του παραπάνω γεγονότος και για την αποφυγή ταλαιπωρίας από πιθανή μη εξυπηρέτησή τους ή/και αποφυγή προσέλευσής τους σε ΚΕΠ για μία χρονοβόρα διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί και ατομικά η Δ/νση ΚΕΠοι ακόλουθες οδηγίες:

  • Όσοι επιθυμούν την έκδοση κάποιου ή κάποιων e-παράβολων μπορούν να τα εκδίδουν απευθείας μέσω οποιουδήποτε ιδιωτικού Η/Υ, με τη χρήση κωδικών Taxis, εφόσον γνωρίζουν το ακριβές ποσό του παραβόλου και τον τετραψήφιο κωδικό αριθμό (που οφείλει να τον παρέχει μέσω ενημερωτικού φυλλαδίου ο δημόσιος φορέας που το εισπράττει), ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα στην ιστοσελίδα του Υπ. Οικονομικών: Ηλεκτρονικές υπηρεσίες σε πολίτες (με χρήση κωδικών Taxis) – e-παράβολά μου – πιστοποιημένοι χρήστες – εισαγωγή 4ψήφιου κωδικού παραβόλου – ηλεκτρονική αίτηση – εκτύπωση παραβόλου.
  • Όσοι επιθυμούν την αποφυγή προσέλευσης σε κάποια τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ για την πληρωμή παράβολου, μετά την έκδοση και εκτύπωσή του, ατομικά ή σε ΚΕΠ, δίνεται η δυνατότητα και αυτόματης πληρωμής τους ηλεκτρονικά, με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής ή προπληρωμένης (Prepay) τραπεζικής κάρτας ακολουθώντας τη διαδρομή: Ηλεκτρονικές υπηρεσίες σε πολίτες – μη πιστοποιημένοι χρήστες (με χρήση στοιχείων ΑΦΜ ονοματεπωνύμου, πατρώνυμου, τηλεφώνου, εισαγωγή 4ψήφιου κωδικού παραβόλου) -ηλεκτρονική αίτηση – εκτύπωση παραβόλου. Επισημαίνεται ότι η άμεσα διαθέσιμη πληρωμή υποστηρίζεται από τις τράπεζες Αlpha Bank, Αττικής, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Πειραιώς, ενώ οι υπόλοιπες και τα ΕΛΤΑ υποστηρίζουν την ετεροχρονισμένη (δηλ. διαθέσιμο μετά από 1-2 εργάσιμες μέρες).
  • Σε περίπτωση που το παράβολο αφορά ανήλικο άτομο, που δεν διαθέτει ΑΦΜ, μπορεί το παράβολο να εκδίδεται επ΄ ονόματι του ενός γονέα ή άλλου κηδεμόνα, με την αναγραφή στο σημείο «πρόσθετα στοιχεία»: ειδικής αναφοράς στο όνομά του π.χ. για ανήλικο τέκνο Α…Β…».

Ακολουθεί πίνακας με τους 4ψήφιους κωδικούς των πλέον συνήθων παραβόλων:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet