Σε εξέλιξη η ενημέρωση μαθητών του Αμαρουσίου για την ανακύκλωση
Κοινωνία

Σε εξέλιξη η ενημέρωση μαθητών του Αμαρουσίου για την ανακύκλωση

Με την εκπαιδευτική παρουσίαση στους μαθητές και τις μαθήτριες του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων αναφορικά με τα οφέλη που προκύπτουν από την ανακύκλωση συσκευασιών για το περιβάλλον, καθώς και για την ίδια την ποιότητα ζωής μας, συνεχίστηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, η ενημέρωση μαθητών στα δημοτικά και γυμνάσια σχολεία της πόλης του Αμαρουσίου.

Τη δράση υλοποιεί η Εταιρεία Οικολογικής Ανακύκλωσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου.

Τα παιδιά του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων, παρουσία της αντιδημάρχου Ρένας Χαλιώτη και του προέδρου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, ενημερώθηκαν από την κα Αλεξάνδρα Γρηγορίου της Εταιρείας Οικολογικής Ανακύκλωσης μέσω χρήσης οπτικοακουστικού υλικού.

«Τα υλικά από τις άδειες συσκευασίες ξαναχρησιμοποιούνται, μειώνοντας τα σκουπίδια κατά 25 -30%. Στο σχολείο ότι δεν χρειαζόμαστε από το χαρτί, το μέταλλο ή το πλαστικό το χρειάζεται ο μπλε κάδος. Έτσι, χαρτικά χαρτόνια, μεταλλικά κουτιά αναψυκτικών, μπουκάλια πλαστικά και τόσες άλλες συσκευασίες από αυτά που τρώμε ή πίνουμε τα ρίχνουμε σ΄ αυτόν. Έτσι φροντίζουμε το περιβάλλον, προστατεύουμε τα ζώα, τη φύση και την υγεία μας, ζούμε καλύτερα» ανέφερε μεταξύ άλλων στα παιδιά η κα Γρηγορίου.

Κάλεσε, επίσης, τους μαθητές και τις μαθήτριες αυτό που κάνουν στο σχολείο, δηλαδή τη σωστή ανακύκλωση, να τη συνεχίζουν και στο σπίτι, ως μία ευχάριστη οικογενειακή συνήθεια, μιλώντας στα αδέλφια, στους γονείς και στους φίλους τους για την ιδέα αυτή.

Μεταφέροντας τον χαιρετισμό του δημάρχου, Γιώργου Πατούλη, η αντιδήμαρχος Ρένα Χαλιώτη υπογράμμισε ότι «με πρωτοβουλία του κ. Πατούλη, ο Δήμος Αμαρουσίου δίνει απόλυτη προτεραιότητα στα θέματα περιβάλλοντος, έχοντας υιοθετήσει πρωτοπόρες δράσεις. Επόμενος στόχος της διοίκησης η ιδέα της ανακύκλωσης να γίνει θεσμός σε όλα τα σχολεία, για μια πόλη φιλική στο περιβάλλον, ανθρώπινη και λειτουργική». Παράλληλα, συνεχάρη τη διευθύντρια του σχολείου, Σόνια Γελαδάκη, για την ευκαιρία που δίνει στους μαθητές να ενημερωθούν για το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών από τους πλέον υπεύθυνους.

Η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης θα συνεχισθεί στο 6ο Γυμνάσιο και το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet