Επιτυχίες στον στίβο για τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους, του ΑΣΕ Δούκα
Αθλητισμός

Επιτυχίες στον στίβο για τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους, του ΑΣΕ Δούκα

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο αθλητής Στίβου του ΑΣΕΔ Πέτρος Σαλπάς, ο οποίος κατάφερε να ανατρέψει τα μέτρια αποτελέσματα των δύο πρώτων αγωνισμάτων του και να κατακτήσει την 4η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Εξάθλου, στην κατηγορία Παμπαίδων Α’.

Ο αθλητής του Συλλόγου των Βορείων Προαστίων επιβεβαίωσε την άψογη τεχνική του κατάρτιση σε όλα τα αγωνίσματα και απέδειξε ότι το μέλλον του ανήκει, αναφέρει ο ΑΣΕΔ στην ιστοσελίδα του.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα διεξήχθη το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών Β’ με τον πρωταθλητή του ΑΣΕΔ Βασίλη Λιόλιο να στέκεται άτυχος και ανήμπορος τελικά να λάβει μέρος, καθώς στα δοκιμαστικά επέστη ελαφρύ διάστρεμμα και αποχώρησε από την ημερίδα…

Επίσης, από τους αγώνες απουσίασε και η πρωταθλήτρια του Συλλόγου στο άλμα εις ύψος, Βλάχου Μυρσίνη, λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων της στην Ιταλία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Εμμανουέλα Μαργαρώνη συμμετείχε στα 800μ. και κατέλαβε την 5η θέση με χρόνο 2.22.05″, αποδεικνύοντας ότι είναι μια πολύ καλή και εξελίξιμη αθλήτρια στις ημι-αποστάσεις, η οποία προπονείται κάτω από τις οδηγίες του Γιώργου Τσαλτάκη.

Στο αγώνισμα των 5 χλμ. ο ΑΣΕΔ εκπροσωπήθηκε από δύο αθλητές του Γιώργου Τσαλτάκη. Πρόκειται για τους Τάσο Ψαρόγιαννη (έκανε 17,16,58”) και Γιάννη Δημακουλέα (έκανε επίδοση 17,17,18”, αγωνίζεται και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 10χλμ. στα Μέγαρα στις 27/5), οι οποίοι έδειξαν ότι η ανέλιξή τους στη γενική κατάταξη του αγωνίσματος είναι θέμα χρόνου.

Στα 200μ. είχαμε την κορασίδα αθλήτρια των εμποδιών Μαούνη Δέσποινα, η οποία συμμετείχε στο συγκεκριμένο αγώνισμα για προπονητικούς λόγους και ενόψει των υποχρεώσεών της στην κατηγορία της και στο κανονικό της αγώνισμα. Πραγματοποίησε επίδοση 28,38”, με αντίθετο άνεμο 2,1μ/δευτ., κατακτώντας την 27η θέση της κατάταξης.

Ξεχώρισαν και οι μικροί του ΑΣΕΔ

Εν τω μεταξύ, οι μικροί αθλητές Στίβου του Συλλόγου ξεχώρισαν με την παρουσία τους, αλλά και και τις καλές εμφανίσεις τους, στο Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου, όπου διεξήχθη το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α’, με τους αθλητές Ακαδημιών του ΑΣΕΔ να «κλέβουν» την παράσταση.

Ο Πέτρος Σαλπάς κατετάγη 1ος στα 300μ./εμπόδια, όπου επικράτησε με 47.52”, αλλά και 5ος στο τριπλούν με 11.02, συμμετέχοντας πρώτη φορά στο αγώνισμα αυτό.

Η Αλεξάνδρα Σέρβη κατέλαβε την 3η θέση με χρόνο 50.17” στα 300μ./εμπόδια και έδειξε πολύ καλά στοιχεία και σε αυτό το αγώνισμα. Αγότερα συμμετείχε και στο αγώνισμα του ύψους όπου «κόλλησε» στα 1.46μ. (έχει προσωπική επίδοση 1,50μ).

Η έκπληξη προέκυψε στο αγώνισμα του ακοντισμού με την Κάτια Αλυσανδράτου να καταλαμβάνει την 4η θέση με επίδοση 25μ., η οποία ήταν πολύ κοντά στην επίδοση της πρώτης αθλήτριας.

Η Ζωή Παγκούτσου (ΠΚ β’), ερχόμενη από τις ακαδημίες, έκανε 1,38μ στο ύψος, που είναι και προσωπικό της ρεκόρ.

Στη σκυταλοδρομία των κοριτσιών (4Χ80μ.) -επίσης αθλήτριες από τις ακαδημίες (όλες ΠΚΒ)- οι Α. Κολυβά, Α. Γερολύμου, Θ. Δάμη, Ζ. Παγκούτσου ακυρώθηκαν οριακά σε μία τους αλλαγή. Ωστόσο, άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις για το μέλλον και θα συνεχίσουν να δουλεύουν ομαδικά με στόχο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παγκορασίδων Β’, προκειμένου ν’ αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες για το μέλλον.

Όλα τα παιδιά προσπάθησαν και έδειξαν -παρότι είναι τα μικρά ή και μκρότερα της ηλικιακής κατηγορίας- ότι έχουν μέλλον και μπορούν σημαντικά πράγματα. Στα αρνητικά συγκαταλέγονται οι πολλές απουσίες, λόγω εξετάσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά στη σκυταλοδρομία των αγοριών και σε άλλα αγωνίσματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet