Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στο 40ό Φεστιβάλ Παιδιού
Πολιτισμός

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στο 40ό Φεστιβάλ Παιδιού

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ Παιδιού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης προβάλλοντας μια επιλογή από τις βραβευμένες ταινίες της 16ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio.

Οι ταινίες θα προβληθούν την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 το βράδυ, από τις 20:30 έως τις 21:00, στο Άλσος Βαρβαρέσου.

Η Camera Zizanio, είναι ένα φεστιβάλ ταινιών που έχουν κάνει παιδιά και νέοι έως 20 ετών. Αυτή τη στιγμή είναι η σημαντικότερη συνάντηση νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας στην Ευρώπη και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων νέων κάθε χρόνο από τα πέρατα του κόσμου. Προσφέρει άπειρες δυνατότητες στους νέους να προβάλλουν το έργο τους, ενθαρρύνει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες και δημιουργίες τους, ενώ συγχρόνως αναπτύσσει τους δεσμούς μεταξύ των παιδιών από διαφορετικές χώρες

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο παράλληλα με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, στο οποίο διαγωνίζονται ταινίες επαγγελματιών που η θεματική τους είναι ο κόσμος των παιδιών και των νέων.

Η Camera Zizanio αποτελείται από τρία τμήματα: το ευρωπαϊκό (διαγωνιστικό), το ελληνικό (διαγωνιστικό) και το διεθνές (πληροφοριακό).

Οι ταινίες των δύο διαγωνιστικών τμημάτων χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων: α) Ταινίες παιδιών μέχρι 12 ετών, β) Ταινίες νέων από 13 έως 16 ετών, γ) Ταινίες νέων από 17 έως 20 ετών.

Οι ταινίες πρέπει να έχουν δημιουργηθεί το διάστημα των δύο τελευταίων χρόνων και η διάρκειά τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά.

Οι ταινίες μπορεί να είναι είτε ατομικές είτε συλλογικές εργασίες (μέσα από εργαστήρια, κινηματογραφικές ομάδες σχολείων, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ.).

Περισσότερες πληροφορίες για την Camera Zizanio.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet