«Μπλακ άουτ» στην British Airways
Κόσμος

«Μπλακ άουτ» στην British Airways

Στην ακύρωση όλων των πτήσεων από τα αεροδρόμιο Χίθροου και Γκάτγουικ του Λονδίνου προχώρησε η British Airways εξαιτίας «μείζονος βλάβης των ηλεκτρονικών συστημάτων, η οποία προκαλεί πολύ σοβαρή αποδιοργάνωση στις πτήσεις μας παγκοσμίως», όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η British Airways τονίζει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση. Η εταιρεία εργάζεται από κοινού με τις αρχές των αεροδρομίων για την αποκατάσταση της βλάβης και ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία των επιβατών.

«Ζητάμε συγνώμη από τους πελάτες μας, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με καθυστερήσεις μετά από τη διακοπή λειτουργίας ενός συστήματος IT, σήμερα το πρωί. Εργαζόμαστε προκειμένου να διορθώσουμε το πρόβλημα, το συντομότερο δυνατό» δήλωσε εκπρόσωπος των βρετανικών αερογραμμών.

Όλοι οι επιβάτες που επηρεάστηκαν από την κατάρρευση του συστήματος θα έχουν επιλογή είτε να προγραμματίσουν εκ νέου την πτήση τους, είτε να τους επιστραφούν τα χρήματα του εισιτηρίου τους.

H εταιρεία ζήτησε από τους επιβάτες της που έχουν προγραμματισμένη πτήση για το Σάββατο, πριν από τις 8:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος, να μην προσέλθουν στο Χίθροου και στο Γκάτγουικ. Καθυστερήσεις παρουσίασαν οι πτήσεις της B.A. και σε Ρώμη, Πράγα, Μιλάνο, Στοκχόλμη και Μάλαγα.

Οι άλλες αεροπορικές εταιρείες πετούν κανονικά από τα αεροδρόμια του Λονδίνου.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet