Συνάντηση Τ. Μαυρίδη με τον ειδικό γραμματέα του ΥΠ.ΟΙΚ. για θέματα ΣΔΙΤ
Κοινωνία

Συνάντηση Τ. Μαυρίδη με τον ειδικό γραμματέα του ΥΠ.ΟΙΚ. για θέματα ΣΔΙΤ

Με τον ειδικό γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών για θέματα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα), Νίκο Μαντζούφα, συναντήθηκε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, με στόχο, όπως ενημερώνει ο Δήμος, την προώθηση δημιουργίας μεγάλων έργων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η συζήτηση αφορούσε συγκεκριμένα στην ενημέρωση του δημάρχου για ενδεχόμενη ένταξη έργων κοινωνικού χαρακτήρα στον Δήμο.

Όπως επισημαίνει σχετικά ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης: «Η δημοτική μας Αρχή διερευνά εξονυχιστικά όλους τους δυνατούς τρόπους άντλησης κεφαλαίων και αξιοποίησης πόρων με στόχο τη δημιουργία μεγάλων κοινωνικών έργων στη Λυκόβρυση – Πεύκη, με προτεραιότητα την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και κατοίκου του Δήμου. Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων που πραγματοποιεί η δημοτική μας Αρχή συντονισμένα, με πρόγραμμα, μεθοδικότητα και επεξεργασμένες προτάσεις ήδη από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας και με την ίδια ισχυρή πολιτική βούληση θα συνεχίσουμε διατηρώντας σταθερά ψηλά στην πολιτική μας ατζέντα την απορρόφηση κονδυλίων για την ένταξη κοινωνικών έργων στον Δήμο επ΄ ωφελεία των πολιτών μας».

Οι συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) είναι συμβάσεις, κατά κανόνα μακροχρόνιες, οι οποίες συνάπτονται μεταξύ ενός δημόσιου και ενός ιδιωτικού φορέα, με σκοπό την εκτέλεση έργων ή/και την παροχή υπηρεσιών.

Οι ρόλοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι σαφώς ορισμένοι:

  • Αξιοποιείται η τεχνογνωσία και η αποτελεσματικότητα του ιδιωτικού τομέα, ενώ παράλληλα το δημόσιο διατηρεί ισχυρό εποπτικό ρόλο.
  • Κατασκευάζονται ποιοτικά έργα και ταυτόχρονα παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες/ χρήστες των έργων αυτών.
  • Αποτελεί σημαντικό εργαλείο τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης μοχλεύοντας ιδιωτικούς πόρους σε αναπτυξιακά έργα με πολλαπλασιαστικό όφελος.
  • Ο δημόσιος φορέας διατηρεί την ιδιοκτησία των παγίων και τον ισχυρό ρυθμιστικό και εποπτικό του ρόλο, δίνοντας την ευκαιρία να υλοποιούνται δημόσια έργα ακόμα και σε δυσχερείς οικονομικές συγκυρίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet